jump to navigation

Solig derbydag på dagtid 10 augusti 2009

Posted by Teodor in Kultur för fler.
Tags: , , , ,
trackback

Stockholm har sett alldeles för mycket av bråk i samband med derbyn. Därför har jag länge krävt att derbyn ska spelas på dagtid på helger som en av många åtgärder att komma åt det fotbollsanknutna våldet. Igår möttes Djurgården och Hammarby kl 16.00. Se pressmeddelande. Kultur- och idrottroteln var väl representerad av Teodor, Erik och mig.

Till vår glädje såg vi att publiken var mera blandad än vid ett kvällsderby. Stämningen var trevlig vilket även polisen vittnade om. Bråk hade skett tidigare på dagen men ej i samband med matchen. Svd skriver om detta.

Se nedan fina tifon av båda klackarna.

Madeleine

DSC01864

DSC01865

Kommentarer»

1. B. Lundqvist - 10 augusti 2009

Och det blev en enorm fotbollsfest utan publik!

2. Gnaget - 10 augusti 2009

Och hur många var det som kom på derbyt?
Kvällsmatcher har ca 30 000 åskådare.
Du är en av dem som tar död på fotbollen

3. Per Nilsson - 10 augusti 2009

Som politiker borde du väl ändå ha en objektiv syn på saker och ting? Även fast det här är påhittet om tidiga derbyn är ett av dina påhitt.

Det VAR bråk tidigt på morgonen(det hade inte skett en jobbdag), det VAR åtminståne försök till bråk(jag bevittnade det själv)precis innan matchstart, där polisen lyckades avstyra det hela och det VAR bråk runt 21-tiden.
Jag förstår givetvis att du vill vinna billiga poäng, men det enda du fick uppleva på derbyt igår var 2000-talets sämsta publiksiffra på ett derby och de tifona du stoltserar med höll samma klass. Iom min inledning på det här inlägget så kan jag såklart vara tillräckligt objektiv och påpeka att det givetvis inte bara va tiden för matchen som påverkade publiksiffran utan även de båda klubbarnas kräftgång i serien, men är det inte lite underligt att du pratar om blandad publik osv när det igår var 15 000 färre på arenan än det brukar vara på ett stockholmsderby?

Du tror väl inte på nåt sätt att de som söker bråk stannade hemma pga matchtiden?

4. Per Nilsson - 10 augusti 2009

En till sak var också intressant, bilden på djurgårdens ”fina” tifo innehåller pyroteknik, något som du själv varit med och kriminaliserat, upp till 6 månaders fängelse för det tilltaget som du nu hyllar.

5. Jesper - 10 augusti 2009

Och när har det någonsin varit så få personer på ett derby i Stockholm senast (exkluderat Brommapojkarna). Och kan du räkna upp insidenter på derbyn de senaste tioåren som du räknar som stökiga och sedan gå igenom vilka som inte varit stökiga? Förövrigt rapporterades det redan klockan 7 på morgonen att det var stökigt. Detta fortsatta sedan på kvällen. Tidiga derbyn mellan två lag på dekis visar bara och endast på lägra publikdeltagande och inget annat. Du förstör fotbollen i den bissara dröm om att allt var bättre förr. Publiken skapade festen låt den fortsätta med det. Du håller bara på att skapa underlag för arrangemang som är lika stora som på 90-talet då det verkligen var stökigt.

6. Peter - 10 augusti 2009

Fan Madde! det var det mest illaluktande inlägg i debatten jag skådat…läs SVD och du hittar en rapportering om fylla och slagsmål från tidig morgon till sen kväll….

7. alex - 10 augusti 2009

du måste ju va dum i huvudet, det vart bråk både före och efter matchen. Och kolla hur många åskådare det kom, inte en enda jävel! Det har aldrig varit så lite folk på 2000-talet!!! Lyckat det kan jag fan inte säga att det va

8. jameson - 11 augusti 2009

man väljer ju verkligen att se det man vill se madeleine. bråk och fylla från arla morgon till sen kväll var vad jag såg runt om i stockholm och med solna som epicentrum.

tycker du verkligen att arrangemanget var en lyckad folkfest när det kom femton tusen på ett stockholmsderby? det är väl klart att du ser en bredare publik då den är lättare att se men den har alltid funnits där madeleine, det är bara du som av någon anledning valt att inte se detta. det passar väl inte din agenda kanske?

http://www.dn.se/sthlm/derby-rasunda-djurgarden-hammarby-1.927468

http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_3328583.svd

9. Romb - 11 augusti 2009

Men snälla Madeleine….

Har du på något sätt missat rapporteringen om fylla och slagsmål från morgon till sen kväll i söndags? Nog för att du så fruktansvärt gärna VILL att det skulle vara ditt drömderby, men du borde nog faktiskt kontrollera hur det faktiskt såg ut inne i Stockholm, i Solna och runt Råsunda under söndagen.

Ditt inlägg är rent trams.

10. Marcus - 11 augusti 2009

Är du Bagdad Bob?

11. Garuda - 25 augusti 2009

Ok att politiker är lekmän och folkpartister är populister. Men en enda match kan väl knappast räcka som empiri för en vetenskaplig slutsats? Skärp dig!

12. Josefsson: Barnfamiljerna vår kommande baspublik | AIK-bloggen - 2 september 2009

[…] spelades ett av flera förmodade helgderbyn i Stockholm och Madeleine Sjöstedt är givetvis inte sen att hylla. Vilket inflytande det får på publikutvecklingen återstår att se. Klart är att helgmatcher […]

13. AIK - 19 september 2009

Du dödar fotbollen Madeleine. Jag förstår att du är utbildad och har högskoleutbildning och annan skit. Men tro mig, det här är en värld du vet extremt lite om, du har inte den blekaste aning om vad som är bäst för svensk fotboll och i synnerhet supportrar. Gör oss svenska fotbollsfanatiker en tjänst och avgå från din plats som Idrottsborgarråd.

14. Ludvig - 20 september 2009

Jag hoppas att du är medveten om att du aktivt bidrar till att mörda det enda med svensk fotboll som är internationellt kompatibelt, nämligen läktarkulturen. Bråk kommer det alltid vara, men det är nästan bara folk som väljer att slåss som gör det.

Väx upp och inse hur alla de 3 stora stockholmsklubbarnas hat byggs upp mot dig och hela verksamheten du är en del av.

15. Supporter - 21 september 2009

Sluta mörda fotbollen, snälla. Du gör väldigt många människor besvikna. Köp en triss-lott eller försök bli rik på nåt annat sätt. Alla sveriges fotbollssupporar ber dig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: