jump to navigation

Stockholms nya nöjesdistrikt 18 juni 2009

Posted by Teodor in Från huvudstad till världsstad.
Tags: ,
trackback

Flygbild_skiss_SI går berättade Madeleine Sjöstedt om planerna för Stockholm Entertainment District, du kan lyssna på det här. Utöver Stockholmsarenan kommer Ericcsson Globe redan till vintern att få en Sky Lift. Det kommer också att läggas ett tak mellan entrén till området och Stockholmsarenan där mängder av saker kommer att rymmas. Stockholm är på god väg att få ett internationellt konkurrenskraftigt nöjesdistrikt där alla kan hitta något som passar dem.

Teodor

Kommentarer»

1. Nestor - 18 juni 2009

Det känns oerhört luddigt det här. Är ens finansieringen klar för stockholmsarenan?

Erik - 18 juni 2009

Nestor,
Fullmäktige fattade beslut om ett inriktningsärende för Stockholmsarenan i höstas, och just nu arbetar man på att förbereda ett genomförandebeslut som har alla detaljer vad gäller utformning mm. Finansieringen kommer att göras med hjälp av försäljning av byggrätter på dagens Söderstadion, intäkter från evenemangen på arenan, mm. Arenan kommer inte att belasta skatteintäkterna i staden.

Erik Jennische
kultur- och idrottsroteln, Stockholms stadshus

2. 08 - 5 juli 2009

App app app vänta lite nu här Erik, vi som vet mer än de flesta vet att den nya arenan kommer att kosta i runda släng 3 miljarder (mer än Emirates Stadium), hur i helskotta kan det bli så dyrt och har skattebetalarna upplysts om det? Kopierar mitt eget inlägg för media då jag förstår att det knappast kommer att komma igenom censuren på den här sidan.

3. Erik - 5 juli 2009

@08,
Beräkningarna är så här långt att byggkostnaderna blir ca 1,9 mdkr. Det finansieras med försäljning av tomträtter på nuvarande Söderstadion och ökade driftsintäkter mm. Läs mer här:

https://madeleinesjostedt.wordpress.com/2008/09/09/beslut-fattat-om-stockholmsarenan/

Dessutom vill jag påpeka att vi inte censurerar några inlägg. Däremot publicerar vi inte otrevliga påhopp på personer. Det har dock bara hänt vid något enskilt tillfälle.

Erik


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: