jump to navigation

Beslutet om Stadion dröjer till efter sommaren 6 juni 2009

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: ,
trackback

Arbetet med att hitta en bra arenalösning för Djurgården är en av våra prioriterade uppgifter under denna mandatperiod. Sedan i slutet av hösten har vi undersökt om det finns möjlighet att bygga om Stockholms stadion till en modern fotbollsarena.

När vi i våras presenterade de olika varianter som arkitekterna kommit fram till – där alternativen var att Stadion antingen skulle fortsätta att vara en kombinerad fotbolls- och friidrottarena eller byggas om till en renodlad fotbollsstadion – så trodde vi att vi skulle komma till ett beslut före sommaren.

Men det visar sig nu att vi behöver mer tid på oss för att alla bitar ska falla på plats.  Vi kommer alltså att fortsätta diskussionen med Djurgården och friidrotten under sommaren, för att komma till beslut efter sommaren (Fotbollskanalen).

Madeleine

Kommentarer»

1. 08 - 7 juni 2009

Låt friidrotten vara kvar på spökstadion, två evenemang om året till en hyfsad hyra. De kan inte finansiera sin egen verksamhet men tar Stadion som gisslan för att ingen vågar putta dem över kanten.

Trist tycker jag som kulturbärare av fotbollen, skulle aldrig hända i något annat land. Dessvärre är man född i fel land, här betyder en förstaplats i melodifestivalen mer än ett allsvenskt guld. Surt sa skattebetalaren som garvar åt Klüft.

D.S.

Dogge - 8 juni 2009

Spökstadion?
Är det en känga åt Djurgårdens vikande publiksiffror? Eller är det ett misslyckat försök att spotta på de evenemang som faktiskt fyller stadion?

08 - 8 juni 2009

Nej, det var en känga åt friidrotten som har två evenemang om året. Resten av året utan DIF blir det tomt. Eller hade friidrotten tänkt att rusta upp Stadion för pengarna som rullar in från målgången av Marathon? Tillåt mig småle, ni har tagit Stadion som gisslan, that´s it!

2. HWH - 8 juni 2009

Är det verkligen rimligt att diskutera och undersöka Stadionfrågan i ett helt år utan att kunna komma till beslut?

TEMA Arkitekternas utredning presenterades den 25 mars.
Remisstiden för de olika förslagen gick ut den 20 april.
Därefter anser ni att ni behöver (troligtvis) sex månader för att diskutera saken ytterligare? Kan man verkligen kalla det en ”prioriterad uppgift”?

Varför måste allting vara så förbaskat hemligt hela tiden? Varför inte ta bladet från munnen och informera om vad som tydligen har förändrat läget så pass att ärendet åter måste skjutas upp. Vad är det ni menar kommer att klarna under sommaren?

Not summer’s bloom lies ahead of us, but rather a polar night of icy darkness and hardness.

Aldrig förr har väl Webers tankar om den rationella järnburen stämt så väl in.

Ryck upp er!

3. Peter - 9 juni 2009

Faan vad segt detta är. Prat prat prat.

Arkitekternas förslag medförde uppenbarligen ett för tydligt val mellan två saker och nu vågar inte politikerna ta ett beslut.

Inse fakta att både fotbollen och friidrotten inte kommer att vara nöjda med samma arenalösning. Antingen måste friidrotten flytta eller så måste fotbollen göra det. Kan man hitta en bra alternativ plats till någon av dem så kan de nöja sig med det – annars kommer den ena känna sig sviken.

Då är frågan om man skall satsa på en förening som älskar stadion, eller ett förbund som tydligt visat att man ser Göteborg som sin huvudstad och inte ser Stockholm stadion som en arena bra nog för tex finnkampen (förutom som utpressning när denna strid blossade upp).

Men det är min åsikt. Se bara till att det tas ett beslut som blir klart och tydligt. Allt annat innebär bara att ni förhalar ärendet och det kommer knappast vinna några röster.

I övrigt är Stockholm ett skämt som inte byggt en enda utomhusarena värd namnet sedan Stadion byggdes 1912.

4. Johan - 15 juni 2009

Vad är det för tomtar som ens kommit på tanken att offra möjligheten att utöva friidrott på Stockholm Stadion på ett vettigt sätt? Icke att förglömma betydelsen som arenan har för Stockholm Marathon. Idéen är så befängd att jag hoppas att den begravs djupt, djupt ned i en byrålåda, för tid och evighet.

Johan, Göteborg

5. 08 - 5 juli 2009

Kul att hela 12 personer bevittnade friidrotts-sm på Stadion i förra veckan. Ruggigt välfyllt mao, vilken affär för alla inblandade.

6. 08 - 6 juli 2009

Vill passa på att hylla de ansvariga för Wimbledon, skjutbart tak på en arena från 1800-talet, kunde inte bli bättre.

7. 08 - 26 augusti 2009

Snart kommer första snön.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: