jump to navigation

Som om ingenting hade förändrats 1 juni 2009

Posted by Erik in Kultur för fler.
Tags:
trackback

Den förre kulturministern Bengt Göransson (S) har i ett par artiklar i Aftonbladet anklagat Madeleine för att vara ”snarare spontan än genomtänkt” och sedan för att ha ”slirat in på nyliberalismens nysovjetiska villospår”.

Anledningen till irritationen är artikeln i Svd om Stockholms stads svar på remissen om kulturutredningen, och en replik på Göransson i Aftonbladet.

Utgångspunkten i Madeleines artikel är att framtidens kulturpolitik måste använda de möjligheter som internet ger för människor att ta del av kultur de tidigare aldrig haft tillgång till, och sprida sina egna kulturproduktioner till människor som de aldrig kunnat nå tidigare. Kulturutredningen har tyvärr låtit bli att behandla detta.

Problemet är nämligen att framtidens kulturpolitik riskerar att få samma utgångspunkt som Göransson; att internet är ett juridiskt problem och inte en kulturpolitisk möjlighet.

Erik

Kommentarer»

1. Kulturekonomi och sociala medier « Från huvudstad till världsstad - 10 juli 2009

[…] brist på sådan, till Internet. Ett ämne som jag själv berört och upprörts över bland annat här och här. I sin krönika för Svensk Scenkonst redovisar  Tobias Nielsén att Kulturekonomi inlett […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: