jump to navigation

Varför är (S) emot spårvagnar i Stockholm? 26 maj 2009

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: ,
trackback

Igår var det kommunfullmäktige. En av de mest intressanta och upplysande diskussionerna handlade om kollektivtrafik. En fråga som ju är landstingets ansvarsområde och därför diskuteras alltför sällan i stadens fullmäktige.

En massiv majoritet bestående av alla partier utom socialdemokraterna var positiva till att bifalla ett inriktningsbeslut om att ha en spårvagnslinje från Värtan till Hornsberg.  Beslutetet handlade om att godkänna en förstudie och fortsätta planeringen för att kunna ta ett genomförandeärende framöver. DN beskriver detta här, Svd här.

Jan Valeskog och Roger Mogert från socialdemokarterna var båda uppe och tog kraftfullt avstånd från beslutet , trots att den socialdemokratiska reservationen i princip var ett bifall.

Spårvagnar är ett effektivt och energisnålt alternativ till buss och tunnelbana. Det är också enklare och billigare att bygga än tunnelbana och kan därmed komma på plats fortare.  Spårvagnar har också visat sig vara en stor succé bland stockholmarna. Se Tvärbananas stora popularitet som mångdubbelt överskrider alla förväntningar.

Folkpartiet har länge drivit att Stockholm, liksom många andra städer i Europa, ska bygga nya spårvägslinjer. Att våra allianspartier också ser denna stora potential är väldigt positivt. Att socialdemokraterna dock är emot spårvagnar är både bakåtsträvande och beklagligt.

Madeleine

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: