jump to navigation

Nytt konstgräs på Bellevue BP 8 maj 2009

Posted by Erik in Okategoriserade.
Tags: , ,
trackback

Vi har på sistone fått flera frågor om hur det ska bli med Bellevue BP, som är en av få bollplaner på Norrmalm. Idag är det en tråkig grusplan men under veckorna som kommer sätter arbetet igång med att lägga nytt konstgräs, uppgradera belysningen och dessutom skapa en bra ”bollfångningsfunktion”, som det heter på idrottsförvaltningsspråk, kring bollplanen så att bollarna inte ska åka ut på vägen. Hela projektet ska vara klart i augusti.

Många fotbollsungdomar på Norrmalm är frustrerade över att det finns ont om bollplaner i området. Men under de senaste åren har många förbättringar ändå gjorts. I höstas invigde Madeleine den 40e konsträsplanen i Stockholm, på Johannes BP.

Under vintern har staden lagt konstgräs på hela Östermalms IP så att det motsvarar två 11-mannaplaner. Och häromåret blev det konstgräs i Vasaparken.

Erik

Kommentarer»

1. Helena Nilsson - 12 maj 2009

Det är med stor glädje jag läser att man satsar på Bellevue bollplan. Jag är bara väldigt bekymrad över om man tänker plana ut planen som sluttar och om man till de som skall utföra atbetet har beställt i detalj vilka mått planen skall ha. Nuvarande plan med kritade linjer är för kort för att uppfylla kraven för 7-mannaspel. Grusytan utanför planen medger att man gör den större än nu. Är detta beställt?

2. Erik - 14 maj 2009

Helena,
Bollplanen får regelrätta spelmått 60x40m och med en svag ensidig lutning för dränering, vilket inte påverkar spelet.

Erik


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: