jump to navigation

Konstgräs på Grimsta ökar kapaciteten 5 februari 2009

Posted by Erik in Okategoriserade.
Tags: , , , ,
trackback

Flera tidningar har de senaste dagarna skrivit om den upprustning som Stockholms stad ska göra av Grimsta IP. Syftet med investeringen är inte bara att göra arenan godkänd för Allsvenskan, utan också att den ska bli användbar för alla de barn och ungdomslag som finns i området. Den tidigare gräsplanen användes bara för matcher. Konstgräset gör därmed att kapaciteten för arenan ökar kraftigt.

Erik

Metro, DN

Pressmeddelande
2009-02-04

Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och idrottsborgarråd

Jonas Uebel , tf pressekreterare, 076-12 29 177

GRIMSTA IP RUSTAS FÖR 20 MILJONER

– Det är väldigt glädjande att Stockholm stad har fått sitt tredje allsvenska lag och därför känns det skönt att kunna genomföra en investering som innebär att BP kan spela allsvenska matcher på Grimsta.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) med anledning av att staden kommer att investera 15-20 mkr i konstgräs och planvärme på Grimsta IP. Detta är ett krav från fotbollsförbundet och betyder att BP kommer att kunna spela sina hemmamatcher ute på Grimsta.

– Samtidigt som investeringen möjliggör allsvenskt spel på Grimsta så blir det en ordentlig satsning på breddfotbollen i Stockholm då fler lag kommer att kunna nyttja planen, avslutar Madeleine Sjöstedt (FP)

Fakta

Stockholms stad fick under hösten på nytt sitt tredje allsvenska fotbollslag då BP åter gick upp i allsvenskan.

Svenska Fotbollförbundet har skärpt kraven på allsvenska fotbollsarenor och från och med säsongen 2008 ska arenorna ha installerad plantäckning/planvärme.

Investeringen på Grimsta innebär långsiktigt att Grimsta idrottsplats blir en match- och träningsarena av hög kvalitet och med ett mycket högt möjligt nyttjande. Samtidigt som investeringen långsiktigt möjliggör allsvenskt spel på Grimsta så blir det en ordentlig satsning på breddfotbollen i Stockholm som även Stockholms Fotbollsförbund står bakom. Detta innebär att det inte görs några förgävesinvesteringar på Grimsta om eller när BP flyttar till den planerade nya matcharenan i Bällsta.

Se även: https://madeleinesjostedt.wordpress.com/

Kommentarer»

1. 08 - 5 februari 2009

Nu tycker jag att det är bra med en investering på Grimsta så att Stockholmsfotbollen slipper skämma ut sig med inställda matcher i fortsättningen. Vad jag undrar över är hur fort det går att hjälpa BP medans DIF på Stadion har haft ett helvete genom åren. Varför tycks alltid DIF gå i sista hand?

2. Adrian - 7 februari 2009

Tycker det är coolt med konstgräs på på alla idrottsplatser i Stockholm. Det ser ju faktiskt ut som riktigt gräs. Ramlade in på en kul hemsida om konstgräs igår: http://www.konstgrasexperten.se Det verkar som att konstgräs ligger på andra platser än fotbollsplaner:)

3. Lasse - 19 februari 2009

Man kan ju undra vilka som får hjälp av ett konstgräs på Grimsta. Jo BP, förstås… Att man däremot än en gång struntar i att lägga konstgräs på Aspudden tyder ju på att man vill göra det som är bra i tidningen men att hjälpa de mindre föreningarna, det kan man inte göra… Att göra om Grimsta känns ju som ett hån för de föreningar som jobbar hårt för att behålla ungdomarna inom föreningen så att de inte går til lnågon annan förening där man får träna på konstgräs jämt, som tex BP som iofs har någa lag men de har också tillgång till många konstgräsplaner i västerort… BP hade lika gärna kunnat lira sin matcher på Stadion när det gäller derbyna. SEdan skrev någon om att hjälpa DIF. Varför man ska hjälpa en förening som inte fyller den arena man har känns ju som ett slöseri med skattepengar… Sedna går det väldigt bra i Milano o Rom att dela plan men tydligen inte i Stockholm… Att hjälpa dif är att kasta skattepengar i sjön. Då är det bättre att hjälpa bp men helst konstgräs på Aspudden…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: