jump to navigation

Ridsatsningen förstärks 30 januari 2009

Posted by Erik in Kultur för fler.
Tags: , , ,
trackback

Stockholms stad arbetar sedan 1999 med ett omfattande plan för att förstärka ridsporten i Stockholm. Sedan dess har ca 103 miljoner kronor använts till att upprusta ridskolorna i Grimsta, Enskede, Farsta mm.

Under de kommande två åren kommer nu ytterligare 130 miljoner kronor att tillsättas för ytterligare behov som finns, och dessutom byggs en helt ny ridanläggning i Sätra. (DN idag, Tidningen Ridsport))

Under flera år har situationen för Ågesta ridskola – Stockholmsområdets största – varit problematisk. Men anläggningen ska nu upprustas för att kunna välkomna människor med funktionshinder på ett bättre sätt än förr.

Ridsporten engagerar många flickor i Stockholm, och är dessutom en utmärkt ledarskola inför framtiden. Dessutom är det den viktig insats för att utjämna de historiska orättvisorna i hur mycket staden har satsat på idrotter som domineras av pojkar.

Kommentarer»

1. Sanna Belfrage - 1 februari 2009

Jättebra att den här satsningen görs, men glöm inte bort en annan viktig verksamhet som framför allt lockar tjejer, våra 4Hgårdar. Många av gårdarna kämpar för sin överlevnad. Föreningarna lever på stora arbetsinsatser av barn, ledare och föräldrar och behöver ekonomiskt stöd för att överleva!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: