jump to navigation

Nystart för isen på Medis 30 januari 2009

Posted by Erik in Kultur för fler.
Tags: ,
trackback

Den senaste veckan har flera medier rapporterat att den nya plastisen på Medborgarplatsen inte har varit så uppskattad som vi hoppats. Det finns flera skäl till det.

Plast-is är och kommer att vara annorlunda mot konstfrusen is, staden har ännu inte riktigt den kunskap om vilka underhållsrutiner som krävs, vissa människor tror att det är fritt fram att gå runt på isen och dra med sig grus, med mera.

Men plast-isen har också många potentiella fördelar som vi hoppas ska visa sig med tiden. Den är energisnål, den fungerar även när det inte är kallt och den är billig i drift. Och precis som när konstgräset utvecklades för några decennier sedan så var det många som var mycket skeptiska. Nu ropar Fotbollssverige däremot med en röst om fler konstgräsplaner.

Vi får se vart utvecklingen för oss. Försöket kommer att fortsätta på andra platser. Men för i år är försöket på Medis över. Det blir konstfrusen is i nästa vecka – om vädret tillåter.

Erik

(DN, Södermalmsnytt, Radio Stockholm)

Kommentarer»

1. Micke - 9 februari 2009

Ja fotbolls lagen vill ha konstgräs, men som ett komplement till Gräs och i stället för Grus, tror även att skidåkare föredrar Konst is framför grus planer…

2. Erik - 9 februari 2009

Hej Micke,

Min bild är inte att fotbollslagen vill ha konstgräs som komplement till gräs, tvärt om. De vill ha konstgräs mer än något annat just för att det håller för så mycket mer. Konstgräset kan användas flera timmar per dag i flera år utan att planen blir dålig. Det är omöjligt med vanligt gräs.

Det är också anledningen till att vi kommer att lägga konstgräs på Grimsta IP för att anläggningen ska kunna användas både av BPs A-lag och av breddfotbollen.

Vänlig hälsning

Erik Jennische
kultur- och idrottsroteln
Stockholms stad

3. Erik - 9 februari 2009

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: