jump to navigation

Arenaresan på väg mot lyckligt slut 12 november 2008

Posted by Erik in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , , , ,
trackback

Idag skriver DN att Stockholms stad arbetar med hur man kan göra om Stadion så att den ska fungera som en fullfjädrad fotbollsarena för Djurgården i framtiden.

Stadion är sedan ett tag stadens huvudspår i arbetet tillsammans med Djurgården, och jag är övertygad om att de problem för andra verksamheter som uppstår om Djurgården får bygga om och ta över driften av Stadion ska kunna lösas på bästa sätt för alla parter. För mig är det också viktigt att detta är Djurgårdens prioriterade lösning.

Arbetet med att lösa Djurgårdens arenaproblem har tagit många turer sedan jag började arbeta med frågan direkt efter valet. Från början var planen att staden skulle hitta mark där Djurgården själv kunde bygga en arena. Förhoppningen var då en plats i närheten av Stadion.

Djurgården gjorde då med stadens ekonomiska stöd en utredning om hur en arena på Storängsbotten skulle kunna se ut. Utredningen presenterades förra hösten. Det visade sig dock att markägaren Kungliga Djurgårdens förvaltning inte var intresserad av en arena där, vilken staden inte kunde göra mycket åt.

Vi gjorde därefter en ordentlig utredning om vilka markområden runt om i Stockholm som staden redan äger, och som skulle vara lämpliga för en arena. Resultatet presenterade i våras och bestod av fem förslag på mark. Djurgården fotboll ansåg däremot att de inte var realistiska.

Sedan dess är det vår förhoppning att det ska vara möjligt för Djurgården att ta över driften av och bygga om Stadion så att den kan fungera som en förstklassig fotbollsarena som uppfyller alla de krav som ställs i framtiden. Det finns en del problem i detta arbete också, men vi är övertygade om att även de ska gå att lösa.

Folkpartiet hade som vallöfte i valkampanjen att hitta lösningar på såväl Hammarbys som Djurgårdens arenaproblem. Jag har hela tiden varit övertygad om att det ska gå, och nu tycks det som att arbetet också når ett lyckligt slut.

Madeleine

Kommentarer»

1. the bad egg - 12 november 2008

”..och nu tycks det som att arbetet också når ett lyckligt slut ”.

Vi får väl se när det kommer till kritan !

2. Stadion trots allt? | DIFBloggen - 12 november 2008

[…] Edit: Sjöstedts egna ord här! […]

3. Peter - 12 november 2008

Bra jobbat.

Får du igenom detta är du en sann idrottshjälte och en politiker av den allra bästa sort.

Jag röstade på högern för att ni verkade ha en ren och uppriktig ambition att förändra saker till det bättre. Ni verkade orka det som sossarna inte ens vågade.

Om du lyckas med detta har du i sanning bekräftat detta och skall hyllas inom Djurgårdsled för evigt.

4. M. - 12 november 2008

Detta var och är min viktigaste valfråga. Jag är glad och imponerad att Ni lyckas få en lösning på denna fråga. Jag vet att Ni arbetat hårt i den här frågan och jag skulle vara er evigt tacksam om Ni lyckas knäcka nöten.

Bra jobbat Madeleine!

Liberal från och med nu.

mvh
M

5. Daniel - 12 november 2008

Mycket bra jobbat Madeleine!
Önskar att fler politiker vore som du.

Med vänliga hälsningar

Daniel, Sektion G

6. Patric - 12 november 2008

TACK säger jag om det här går igenom!
Jag håller helt med Peter i alla kategorier.

7. Martin - 12 november 2008

Äntligen!

Hoppas bara att dessa nyheter inte är någon sorts ”pacifier” utan att ni faktiskt insett rollen DIF spelar i Stockholm!

Äntligen en politiker som inser att man inte kan låta fotbollen bero utan att man måste utveckla den – visa nu att du menar det!

Tack på förhand…

8. Helgesson - 12 november 2008

Något så efterlängtat som en ombyggnad av Stadion finns inte. Madeleine Sjöstedt, löses detta kommer hela Stockholm vara din hyllningskör.

9. Peppe - 12 november 2008

Ingen Djurgårdare vill nog bli av med Stadions charm. Den charm som sitter i tegelmurar och byggnaden i stort.

Men visst måste det gå att bygga om Stadion till en modern fotbollsarena med allt vad det innebär utan att ta bort den charmen?
Utlys en arkitekttävling så får vi se vilka olika typer av förslag det finns.

OM det här går igenom är jag den förste att ställa mig på knä och tacka!

//Familjeläktaren

10. Sami - 12 november 2008

Bästa politikern!

Får man……….?

11. Fredrik - 12 november 2008

Tack för att ni arbetar med denna viktiga fråga och jag hoppas verkligen att vi snart får se konkreta resultat!

Om jag förstår saken rätt måste K-märkningen i vissa avseenden hävas och jag undrar hur långt gången den processen är? När tror ni att bygglov kan utfärdas och DIF kan ta över driften?

Vänliga hälsningar

Fredrik

12. TBS - 12 november 2008

Det blir kul för er att sitta i kurvan när Stadion byggts om till en ”modern” arena. Då lär det bli andra tongångar i leden. Att folk orkar vara så naiva. Jag har sagt nej till detta förslag tidigare och jag säger det igen. Detta är inte genomförbart.

Folk hoppar glädjeskutt av den anledningen att det är stadion men har någon tänkt på hur Stadion ska se ut? Finns det ritningar till ett sådant projekt? Ska man bara låta stadion se ut som den gör och sätta dit 5-6 nya bänkrader? Hur mycket närmare skulle fonden och kurvan komma? 2-3 meter? Man ska inte göra om fasaden vart ska man då fästa det nya taket som skall täcka alla nya platser? Vart skall logerna finnas? Alla sponsorytor? De nya vändkorsen med ett nytt modernt biljettsystem? Sen allting annat som skall göras för att göra Sveriges mest omoderna arena modern?

Jag älskar DIF och jag älskar Stadion men detta är inte speciellt genomtänkt över huvud taget. Se på alla andra moderna arenor ute i Europa och jämför sedan med Stadion. Finns det någon som kan motbevisa mig är jag väldigt intresserad av att höra det maila mig i så fall.

13. 08 - 12 november 2008

Det enklaste alternativet och det bästa.

14. jE4 - 12 november 2008

Madeleine! Denna nyhet gjorde min säsong. Att flytta DIF och låta Stadion förfalla vore tragiskt.

Friidrotten har en utmärkt arena i Sollentunavallen.

15. Alex - 12 november 2008

Får vi igenom det här så har ni min röst garanterad till nästa val.

Stort tack på förhand!

16. Micke - 12 november 2008

Stort tack lös det här nu.

mvh

Micke Sektion F

17. Upprörd skattebetalare - 12 november 2008

Så kom nu den signal vi alla Östermalmsbor bävat för.
Madeleine Sjöstedt, kultur- och idrottsborgarråd viker sig för huliganismen som brer ut sig i Stockholm. Nu är det alltså dags att förstöra vår vackra, trygga miljö på Östermalm…
Att överlåta anrika Stadion till Djurgårdens IF är ett stort misstag, ett misstag som senare ej kan göras ogjort men ett misstag som vi kommer att minnas när valunorna skall besökas framöver.
Varje gång våra bilar förstörs, varje gång våra fönsterrutor slås in, varje gång vi får gömma oss för fotbollsvåldet kommer vi att minnas dig Madeleine Sjöstedt!
Fotbollsderbyn på Stadion – vilda AIKáre, vilda Hammarbyare, vilda Djurgårdare jagandes varandra – NEJ TACK!

Varför inte låta Stadion vara den fridfulla plats den varit hittills? Varför inte låta oss glädjas av de glada besökarna på väg till en friidrottstävling? Tennistävling? mm…

Snälla, snälla Madeleine Sjösredt, förstör inte vår hemmiljö!

Upprop till övriga Östermalmsbor! – Det är dags att även vi organiserar oss!

18. ida - 12 november 2008

Roligt om Stadion frächas upp till en riktig fotbollsarena. Även om den är charmig har den ju känts mossig jämfört med andra arenor jag besökt.

Däremot undrar jag hur det blir med DN-galan. Ska den gå på arenan vid Globen nu? Det vore ju en perfekt lösning egentligen, då kanske Stockholm på sikt kan arrangera en Golden League-tävling.

19. Martin - 12 november 2008

Upprörd skattebetalare:

Håll dina fördomar för dig själv om de ska resultera i förhastade åsikter.

Djurgårdsfamiljen är betydligt större och bredare än den minoritet du liknar den vid. ”Fridfulla” friidrotts- och tennistävlingar berör helt enkelt inte i samma utsträckning som DIF, även om du i ditt fotbollsförakt tror att det är populära sporter.

Stadion ligger såpass centralt att man måste inse att den måste utnyttjas maximalt – alltså överlåtas till DIF.

Madeleine Sjöstedt har inte fallit för fotbollshuliganism på något vis – hon har fallit för den överväldigande massan som älskar Djurgårdens IF utan att det för den delen skulle få utlopp i våld eller vandalism.

Faktumet att du lagt till ”skattebetalare” i ditt nickname visar ju bara vilken ingrodd och fördomsfull person du är.

20. Patrik - 12 november 2008

Vilka underbara nyheter!!! Tack Madeleine!!! Driver ni igenom detta pa ett bra satt sa kommer vi vara er evigt tacksamma!

Mvh,

Patrik

21. Jonas - 12 november 2008

En Stadion utan fotboll är inget Stadion alls. Det ligger enorm prestige i att kunna lösa denna långa infekterade fråga. DIF är nyckeln till att behålla Stadion som ett levande kulturminne.

22. Peppe - 12 november 2008

Upprörd skattebetalare

”Varför inte låta Stadion vara den fridfulla plats den varit hittills? Varför inte låta oss glädjas av de glada besökarna på väg till en friidrottstävling? Tennistävling? mm…”

Jag kan upplysa dig om att Stadion kommer bli otroligt fridfull om inte Djurgår’n kan använda den.
Den tennistävling (brukar heta tennisturnering men ok) som du pratar om spelas inte längre på Stadion utan på västkusten. Närmare bestämt i Båstad.

Vad gäller friidrottstävlingar så har väl Finnkampen för länge sen flyttat till västkusten den med. Närmare bestämt till Göteborg.
Kvarstår DN-galan och målgången för Stockholm Marathon.

Jag vet inte men känns det inte onödigt som skattebetalare att finansiera en arena som används endast ett fåtal gånger per år?

Jo jag vet att den utnytjas av en del andra friidrottstävlingar på mycket lägre nivå samt skolor men dessa evenemang lär knappast behöva en läktarkapacitet i paritet med det Stadion kan erbjuda. Alltså kan dessa evenemang säkerligen förläggas till t.ex. Enskede IP eller annan arena med löparbanor.

Och vad har vi kvar sen då? Ja inte så mycket.
Alltså blir Stadion i det närmaste ett övergivet museum om inte Djurgår’n kan spela där.

Och problemet med förstörda bilar, inslagna fönsterrutor tror jag är överdrivet å det grövsta.
Visst finns det individer inom våra led som absolut inte kan skilja på rätt eller fel, men att dom skulle ägna sig åt systematisk förstöresle i samband med varje hemmamatch (vilket man får intrycket av när man läser ditt inlägg) är närmast löjeväckande.

Hur vet du förresten att det är fotbollsfans vandaliserat? (Om det nu är något som vandaliserats.)

Om din inställning fick råda i samhället så skulle Stockholm vara en död stad!

23. tomas larsson - 12 november 2008

nej dif kan bygga ute vid akalla varför bygga om stadion för ett blivande superetta lag ps dif klarade ialla fall sitt mål iår och klara kontraktet bra lillebror

24. Jermuk - 12 november 2008

Underbart! Vi kanske kallar den nya/ombyggda arenan för The Madde Stadium till din ära 🙂

25. hayes - 12 november 2008

Helt underbart att se att någon faktiskt gör ett seriöst försök att utveckla Stadion. Till hela Idrottstockholms framtida utveckling! Få detta i sjön nu också!

26. Micke Sektion B - 12 november 2008

Ett lyft för hela Stockholm om det här löser sig, vi får ännu ett vackert OCH levande kulturminne att visa upp för världen. Det är hela stan värda efter tragedier som söderstadion och betongbunkern i solna..! Vackra Djurgården och Stadion!
Kom igen nu, löp linan ut (utan löparbanor)!
Knivsta Olympia Stadion, 114 33?

27. Oscar - 12 november 2008

Tack för bra jobb Madeleine. Hoppas verkligen att detta går att genomföra nu.

28. Martin - 12 november 2008

Hej! Madde bra jobbat. Du har min röst i nästa val om detta blir av.

Till den oroliga skattebetalaren:

Vi är många Östermalmsbor som tycker detta är en mycket bra idé. Du behöver inte vara orolig, i Djurgår´n är vi fina grabbar allihopa.(0ch tjejer).

29. Carl-Magnus - 12 november 2008

Tack för ett bra jobb. Den bästa lösningen och vi djurgårdare kan fortfarande gå dit vi känner oss hemma.

/En östermalmsbo som inte ser problem utan möjligheter

30. RuBidium - 12 november 2008

Madeleine:
Grymt! Går det här igenom är det det bästa som kunde hända DIF Fotboll (och Östermalm)!

Upprörd skattebetalare:
Starta ditt upprop på namninsamling.com! Med din inblick i hur fotbollen påverkar malmen och din fantastiska retorik kommer ni säkert bli en handfull som skriver på. Får du ihop fler namnunderskrifter än vad DIF Fotboll har medlemmar (i dagsläget närmre 14000) så kan du ju tom överväga att skicka in den någonstans…

31. Patte - 12 november 2008

En multiarena ute i Akalla, där både friidrott och tennis kan spelas vore ju inte helt fel, eftersom det tidigare har förespråkats!

För övrigt fanns det inga ord när jag öppnade upp DN imorse. Efter lång tystnad på sistone hade jag gett upp hoppet och förberedde mig på 5-10 år utan upprustning eller ny arena. Detta är det bästa som kan hända.

Östermalmarn – Jag tror du överdriver en bit, detta är den vanliga synen media byggt upp såklart, som även du är påverkad av. Att du som skattebetalare skulle förlora på att Djurgården blir ett attraktivare lag att gå och se på förstår jag inte alls. Alla kringarrangemang och Djurgården själv återbetalar den skit som sker kring derbyn med stor marginal i form av skatt.

32. Jacob F - 12 november 2008

Du är guld värd det här betyder så mycket positivt för så många människor!

Driv igenom det här nu.

mvh

Jacob F

33. Jacob - 12 november 2008

Helt underbart om detta går igenom. Är nog en hel del jobb kvar men går det igenom så kommer jag och tusentals vara evigt tacksamma.

Sofia Stå.

34. Josef Boberg - 12 november 2008

Tja… – Madeleine – I kommentarerna ovan är det ju som vanligt att ”Smaken är som baken delad !” – men det får man ju ta… 😯

35. Hasse - 12 november 2008

Till ”Upprörd skattebetalare”

Antingen är Du en AIK:are eller Hammarbyare som vill sätta käppar i hjulet för processen eller så är Du bara en inskränkt och bitter gammal bakåtsträvare. Förmodligen även inflyttad från landet och borde inte uttala dig överhuvud taget.

Jag är Östermalmare sen flera generationer och av den anledningen även Djurgårdssupporter. Det föll sig väldigt naturligt under uppväxten här.
Jag vurmar även oerhört för bevarandet av den gamla stadsmiljön.

Alla vänner jag har härifrån, oavsett om de flyttat eller bor kvar, grannar, andra man snackat med på stan, alla tycker att ett ombyggt Stadion är det bästa alternativet, och väljer att se fördelar istället för problem.

Ett par stökiga derbyn kan det förstås bli, men för det första är det bara högst två hemmaderbyn per år, och för det andra är det bara de som bor i Stadions omedelbara närhet som skulle beröras. Dessutom är 98% av supportrarna inte stökiga.

Att alla Östermalmare skulle vara upprörda över det här är helt befängt. Jag gissar att Du tillhör samma falang som motsatte sig ett bygge på Östermalms IP. Ni är inget annat än en sorglig samling förståsigpåare som inte har något bättre för er om dagarna än att invänta pensionspengar och apanage.

Majoriteten av oss Östermalmare är vanliga Stockholmare och Djurgårdare som väntat i generationer på en egen arena. Du och dina gelikar kommer bli överkörda av oss andra som inser möjligheterna i det här.
Och blir det verklighet med de här planerna så kommer vi skapa en unik arena som andas både historia och framtid och som är till glädje för alla Stockholmare.

/Hasse

Djurgårdare, Östermalmare, Moderat

PS. Vill även tillägga att ett ombyggt Kristinebergs IP i samma veva kan vara en bra lösning för friidrotten.

36. Jonas - 12 november 2008

Tack gode gud för detta. Den dag det blir verklighet är jag en lycklig människa.
Tack och åter tack.

37. filip - 12 november 2008

Vore fantastiskt om du rår detta i hamn. Detta var en väldigt viktig fråga för mig inför valet och om detta kan klubbas så har du min och många Djurgårdares röst i nästa val

38. Micke - 12 november 2008

Klarar du av det här så ska jag ge dig en kyss =).

Samt att du garranterat stulit över min röst från den röda sidan om detta blir verklighet.
Stå på dig!

39. jocke - 12 november 2008

Kära ”upprörd skattebetalare”.
Jag förstår om allmänheten i form av aftonbladetläsare reagerar som du. Man kan lätt förledas att tro att hela östermalm skulle förvandlas till Beirut om DIF skulle få bygga om Stadion. Emellertid kan inget vara mer överdrivet.
Som du kanske vet så spelar DIF redan idag sina hemmamatcher på stadion. Jag har inte varken sett eller hört talas om några brinnande bilar o.s.v.
Skillnaden med ett ombyggt stadion blir istället en ökad publikkapacitet, Denna kommer framförallt att utgöras av s.k. perifera supportrar, dvs barnfamiljer, företagsevenemang m.m. Detta kommer snarast att ha en dämpande effekt på de mer ”militanta” supportrarna, som redan idag i allt vesäntligt sköter sig på stadion.
Jag är säker på att du även framgent kan sova tryggt, bara du slutar läsa skandalpressens löpsedlar. Välkommen till stadion istället, och upplev fotbollsfesten på plats!

40. Johan - 12 november 2008

Superbt jobbat om du ror hem det här! Med det här förslaget finns bara vinnare i långa loppet.

/Johan

41. Freud - 12 november 2008

Jaaa! Jag hoppas av hela mitt hjärta att detta går igenom!

42. Anton - 12 november 2008

Upprörd skattebetalare –
Djurgården har ju spelat på Stadion ett bra tag och det har nästan alltid varit lugnt. Med en modern arena – men med Stadions bevarade yttre charm – kan man dessutom öka säkerheten och trivseln för alla. Ett mycket bra beslut om det går att genomföra trots K-märkningen. Ett beslut som gör att alla Stadion besökare från barnfamiljer till klacksupportrar kan känna sig mycket nöjda.

43. djurgårdsninja :: DIF stannar på Stadion - gräver fram 8 000 stolar? :: November :: 2008 - 12 november 2008

[…] – läs idrottsborgarrådets egna ord. […]

44. Aes - 12 november 2008

Factum brutum är att DIFs hemmaarena är Stadion. Jag och många andra fotbollsintresserade östermalmare välkommnar varmt beslutet att göra en riktig fotbollsarena av Stadion.

Dystopiska nejsägare, rättshaverister och andra bakåtstävare förstår inte storheten med att förvalta det idrottsliga arv som oss givits. Man ska inte gå på medias skildringar och amsagor om fotbollen och dess publikum i Allsvenskan som endast tjänar lösnummerförsäljningens logik och ej sanningens. Så låt inte dessa tragiska individer vara ett smolk i idrottens glädjebägare.

45. kalle - 12 november 2008

Mycket bra jobbat! Ro i land det här nu!

46. Vi är inte AJK! - 12 november 2008

Hoppas det verkligen händer nått den här gången. Är trött på allt hoppandes och krossade drömmar. Fixar ni detta så är Vi, Djurgården, förevigt tacksamma.

47. Russin - 13 november 2008

Madeleine Sjöstedt, om detta nu stämmer så vore jag överlycklig. Men, jag hoppas att du inte bara ger oss falska förhoppningar nu. Hur har ni tänkt att lösa K-märkningen egentligen? Var ska löparbanor fixas till DN galan osv?

Men om du verkligen löser det här nu så tycker jag att du kan få en sektion döpt till dig på stadion sen =)

48. Peter - 13 november 2008

Till Upprörd skattebetalare

Med all respekt för din rädsla så har Djurgården spelat på stadion i åtskilliga år redan. Förr om åren spelades även derbyn på stadion så om du inte har bott nära stadion sedan 50-talet kan du inte ha varit helt omedveten om vad det innebär när du flyttade dit.

Sen är det i min värld som så att en arena av stadions karaktär är en oerhörd tillgång för en stad som Stockholm. En olympisk vacker arena från 1912 skall inte stå och förfalla med två arrangemang om året.
Den skall användas. Den skall sprudla av liv, glädje och aktivitet. Det gör den om Djurgården spelar kvar där. Det gör den inte om vi tvingas flytta.

Att du som boende i närområdet har en egen agenda kan jag helt klart förstå. Men Stockholms Stadion förtjänar bättre än att omvandlas till ett museum på grund av att du är rädd.

Stockholms stadion står inte där den står för att du skall kunna titta på glada besökare nån gång om året när det passar dig. Stockholms stadion är för viktig för att styras av de närboende.

Stockholms stadion är del av vår historia och nu handlar det om vi skall glömma vår historia eller om vi skall använda den för att ta steget in i framtiden.

Stockholms stadion är Stockholmarnas anrikaste arena och skall givetvis användas för att ge Stockholm förutsättningar att fortsätta vara den vackra, sprudlande och härliga stad vi alla vet att Stockholm är. Ett levande framgångsrikt fotbollslag med en tydlig hemvist är en naturlig del av detta.

Sen förstår jag att man är rädd för förändringar och rädd för att saker skall bli värre än de kommer bli. Det är en del av att vara människa.
Men en stad där alla beslut tas i rädsla för att göra fel blir en väldigt defensiv stad som inte utvecklas.

Just därför är detta initiativ så stort och så modigt.
Att våga se bortom rädslan. Att våga förändra. Att våga ha visioner och drömmar och jobba hårt för att de skall infrias. Det är politik. Det är också vad som i slutändan skapar historia.

För stadion i tiden.

49. Sektion F - 13 november 2008

Stadion är DIF och DIF är Stadion!

50. Thomas - 18 november 2008

”Från huvudstad till världsstad” (Folkpartiet)

Vill bara på minna om att de arrangemang som gör Stockholm till en världsstad är DN Galan och Stockholm Marathon. Utländska deltagare, publik och sponsorer drar in betydligt över 50 miljoner till Stockholms stad årligen. Dessa två arrangemang har också betydligt över 100 miljoner TV-tittare varje år. Stockholm syns ute i världen Det är större publik än vad Djurgården har på 10 säsonger eftersom man har en helt annan och mycket lokal publik.

Man häpnar över att ens frågan tas upp om att göra Stockholm till en småstad i idrottsvärlden (med all respekt för DIF:s verksamhet).

”Från huvudstad till världstad” sa Bill.
Dags att leva upp till det?

51. Peter - 19 november 2008

Thomas

DN galan och Marathon är stora i Stockholm på grund av att vi är en huvudstad, inte för att de hålls/avslutas på Stockholms stadion.

Genom att inte investerat i arenor under årtionden har stadion under åren tappat allt fler evenemang till Göteborg.

DN-galan och Marathon får gärna fortsätta utspelas i Stockholm, men det är inte rimligt att ha en arena som Stockholms stadion bara för dessa två evenemang.

Se istället till att bygg en ändamålsenlig arena för dessa evenemang så att vi kan ta tillbaka tennisturneringar, finnkamp mm till Stockholm.

Vi Djurgårdare skulle vara glada och nöjda om vi samtidigt fick spela på vår hemmaarena och slapp bli tvångsförflyttade till grannkommunen Solna.

Är det inte löjeväckande med en stad där den enda arenan värd namnet är från 1912 och inte får användas för fotboll och där andra idrotter flyttar till rikets mindre städer eftersom stadion anses för dålig?

Är det denna arena Thomas vill bygga världsstaden på?

Löjligt.

52. Upprörd skattebetalare - 19 november 2008

Först och främst vill jag rikta ett tack till de personer som på ett lugnt och sakligt sett försökt övertuga mig om att Djurgårdens IF är guds bästa barn. Ni har tyvärr inte lyckats ännu.
Mitt förslag, vilket även vore det bästa för oss skattebetalare är att samlokalisera Djurgården IF´s verksamhet med antingen Hammarby IF´s eller AIK´s. Varför kan inte Djurgårdens IF spela på Råsunda eller ute på den nya fotbollsarenan i Johanneshov? Fotboll med dess svans av huliganer hör INTE hemma mitt i vår vackra stad!
Madeleine – Stockholms olympiastadion är ett arv väl värd att bevara. Vik inte ner er för Djurgården IF´s lobbyister som endast vill se till sitt eget och ej till stadens bästa!

Rykten har gjort gällande att även AIK vid ett uppbrott från Råsunda (som tydligen skall rivas) slänger lystna blickar på olympiastadion – de menar på att de spelat där förr och vill tillbaka dit igen om inte de också kan få mark tilldelad från stadion till en egen arena.
Vart skall detta sluta?
Men visst, AIK är väl enligt er här som hyllar Madeleine lika kända för sina lugna supportrar som Djurgårdens IF.

Jag ser verkligen fram emot kommande derbyn mellan Djurgårdens IF och AIK på olympiastadion…

Vakna nu Stockholmare!
Låt inte snabba ogenomtänkta beslut förstöra vår trygga hemmamiljö!

Stoppa Djurgårdens IF och AIK från att flytta in/ ta över olympiastadion!

53. Jermuk - 19 november 2008

Till den upprörda skattebetalaren:

”Rykten har gjort gällande att även AIK vid ett uppbrott från Råsunda (som tydligen skall rivas) slänger lystna blickar på olympiastadion – de menar på att de spelat där förr och vill tillbaka dit igen om inte de också kan få mark tilldelad från stadion till en egen arena.”

Rykten och fakta är helt olika saker. Ta reda på fakta först och lyssna sedan till ryktena.

I övrigt tror jag att du bara håller på och larvar dig.

54. Aes - 19 november 2008

Bästa s.k Upprörd skattebetalare. Din världsbild verkar bestå av rykten, mediala framställningar och en stor portion utvecklingsfobi.

Saklös bröstargumentation beskt kryddad med en överdos av utropstecken som du uppenbarligen vill att vi ska missta för retorik.

DIF behöver knappast åter igen gå in i diskussion om varför DIF inte ska dela arena med sina närmaste konkurrenter. Det är knappast frågan om att äventyra en ”trygg hemmamiljö” Det är snarare så att en seriös fövaltare av vårt idrottsliga arv får chansen att blåsa liv i en stort sett outnyttjad olympiastadion. Att stadion får en ny ägare gynnar alla parter i frågan.

Beslutet (när det väl kommer) är – som alla berörda vet – allt annat än snabbt och ogenomtänkt. Till sist kan jag ju nämna att DIF sedan länge varit ”inflyttad” på stadion om än inte i ordets fulla bemärkelse, vilket det förhoppningsvis blir ändring på.

55. Scat cat - 19 november 2008

Till upprörd skattebetalare:

Det är skrämmande att se hur egocentrerad din omvärldssyn är. Bara som information så ligger även Johanneshov i Stockholm, Råsunda ligger i Solna men i Stockholms län. Stockholm är inte lika med Östermalm.
Fotboll har för övrigt spelats på Stockholm Stadion i snart hundra år. Räknar man med Idrottsparken som låg på samma ställe för Stadion så har det spelats fotboll här sedan 1800-talet. Där har du ett arv värt att behålla.

56. Peter - 19 november 2008

Upprörd skattebetalare

DIF skall inte spela i Solna då DIF är ett Stockholmslag och inte ett Solnalag.
Gällande den planerade arenan vid globen så vill DIF och dess supportrar inte spela där.

Traditionens makt är stor och Stockholms Stadion är vårt hem på samma sätt som Östermalm är ditt hem. DIf är en del av stadion och stadion är en del av DIF. Så är det och så kommer det alltid att vara.

Stadion är ett arv värt att bevara, men också ett arv värt att använda och utnyttja i framtiden. Att skicka bort DIF från stadion innebär fokus på enbart bevarandet. En tom gammal arena som ingen använder. Är det vad du vill ha?

Gällande aik-ryktet är det inte särskilt troligt att det blir så. Men även om det skulle bli så, så skall du återigen inte tro på allt som man skriver i aftonbladet.

Din önskan handlar ju egentligen om att allt som kan störa dig måste flyttas långt bort från dig. Med samma agrument kan vi stoppa alla fritidsgårdar, vägar, pubar mm mm.

Kort sagt – med din argumentation bör vi stoppa allt som gör Stockholm till en stad och inte en by. Det är inte det Stockholm jag vill leva i. Det är inte den värld jag vill leva i.

Sen ber jag dig att inte yttra dig för samtliga skattebetalare. Jag är också skattebetalare och du för absolut inte min talan. Tala gärna för dig själv och dina intressen, men gör dig inte till talesman för alla skattebetalare.

57. David - 19 november 2008

Bästa Madeleine,

Det var en glädjens dag när det i medierna framkom att Stadion skulle kunna rustas upp och bli till en levande arena.

För mig som Djurgårdare och Östermalmsbo så är det en dröm som går i uppfyllelse om detta realiseras.

Mvh
/David

58. Lugn skattebetalare - 19 november 2008

Jag bor i Östermalm och tycker att det är en kanon idé att bygga om Stadion till en modern fotbollsarena med klassiska tegelstensfasader.

Paradoxen med att ha ett ödsligt minnesmärke till supporteridrott där ingen förening varken få eller vill spela har tydligen förbigått vissa upprörda skattebetalare på denna sida.

Visst kan man klaga på samhällsproblem som fotbollsvåld, men faktum kvarstår att slagsmål i samband med sport händer nästan aldrig på Östermalms gator. Att sedan föreslå en lösning där man sparka detta s.k. ”problem” till en annan del av staden är både NIMBY*-aktigt och respektlöst mot andra Stockholmare.

Så varsågoda Djurgården och alla fina Djurgårdare! Vi riktiga Östermalmare är säker på att ni kommer ta riktigt bra hand om Stadion.

(NIMBY = Not In My Back Yard)

59. Peppe - 19 november 2008

Jag hoppas att Upprörd skattebetalare bara är en bajare som försöker påverka opinionen.

Om inte så är han/hon ett vandrande exempel på att psykvården verkligen behöver mer resurser.

Vet vederbörande överhuvudtaget någonting om idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet?
Mer än att det finns huligansvansar då förståss…

Nä, låt Östermalm gro igen och bli en oas av bittra gamla skattebetalare som sitter i biblioteket och läser Svenska Dagbladet med monokeln inkörd i ögonhålan.

En levande stad?

Nej för bövelen.

”-James, kan du fylla på min whisky?”

60. DrDrain - 19 november 2008

Upprörd skattebetalare:

Det handlar inte bara om att man vill ha en egen arena att spela på och slippa dela den med annan klubb som tex Hammarby IF eller AIK.

Det handlar om att få driva sin verksamhet i egen regi för att få in mera kapital i klubben.
Det är även detta som AIK ser som en nackdel i att dom skulle tvingas att hyra in sig i en arena i Solna som SvFF bygger.

Man drar in väldigt mycket pengar på kringförsäljning som kaffe, godis etc etc runt arrangemangen och när arenan drivs av andra än klubben själva så tappar dom en del av dessa intäkter.
intäkter som andra klubbar ute i landet får in och kan tillgodose sig för att driva en klubb på elitenivå.

Stockholms Stadion är precis som du säger ”ett arv värt att bevara” och i dagsläget så blöder denna arena pengar av statsbudgeten vilket jag tror även politikerna börjar märka nu när dom tappat både Finnkampen och tennisturneringen, arenan behöver byggas om för att klara av större arrangemang i dagsläget.

Om man ska se det till ”huligan” delen som du benämner så ser jag inte varför man ska skjuta det till Råsunda/solna eller den eventuella arenan vid johanneshov ?

Jag har nog tyvärr sett mera svineri runt dom rock konserter som ägt rum på arenan dom senaste åren än vad det varit runt fotbollsmatcherna.

Helst tror jag att Djurgårdens IF skulle sett till att få bygga den arenan på Ödetomten vid storängsbotten, men där sa Djurgårdsförvaltningen nej till tyvärr.
Där hade man kunnat ha en modern arena vad allt det vill säga ifråga om att skilja supporters åt osv osv och ni hade sluppit ha den så nära inpå knuten som Stockholms Stadion är idag.

61. janne - 19 november 2008

rör inte stadion kan inte dif bygga där dom har mest fans i AKALLA

62. 08 - 19 november 2008

Den där upprörda skattebetalaren är gnagare. Hans ip-adress stämmer överrens med en välkänd gnagare på svenka fans. Lägg inte mer tid på honom.

63. Rydon - 19 november 2008

Upprörd skattebetalare
Självklart hade Storängsbotten varit bäst då man kan bygga nytt och allt som byggs där är snyggare än det är nu. Blir det Stadion är det kanon för tillsist hade det ju inte funnits något där och man kan ju inte bara ha stadion stående där och kosta pengar. Jag har bott nära stadion sen 1990 och inte har det varit så stökigt vid eller runt stadion på grund av fotbollen.

Så blir det av så får ni min röst nästa val

64. Thomas - 19 november 2008

Peter:

Jag är inte enig med dig förutom att Finnskampen självklart ska tillbaka till Stockholm Inte minst våra finska vänner skulle välkomna det (inte så långt till Stadion från Siljaterminalen t.ex.)

Men jag hoppades du noterade att DN Galan och Stockholm Marathon ger mångdubbelt mer inkomster och PR till stan varje år än vad DIF gör på 10 år. I form av hotellnätter, restaurangbesök och övrig konsumtion.
(läggs sen en ev. framtida placering av Finnkampen till Stockholm så ökar givetvis intäkterna)

Det skulle vara intressant att få sen utredning som visar hur mycket extra inkomster (= extra hotellnätter, reataurantbesök, konsumtion) till Stockholm, som Djugårdsmatcherna ger under ett år….

MINUS då den obligatiska, pinsamma, polisbevakning vi alla är med och betalar i hundratusentals kronor per match….

Min gissning är att Djurgårdens IF kostar mer än de producerar! Dvs överlever endast tack vare skattebetalare!

Är det förresten lagligt att Stockholms Stad ens skulle kunna fundera över att ensidigt stödja en klubb som till 95% har en fokus på manlig idrott?

65. the bad egg - 20 november 2008

Thomas

Vad spelar det för roll om staden tjänar mer på hotellnätter , restaurangbesök osv ?
Här snackar vi vad som sker på själva stadion och inget annat.
Ska man räkna kronor och ören tjänar nog staden mest på att riva stadion helt och hållet ( kostar multum att underhålla rucklet).

Och om friidrotten är så lönsam för sthlm ;varför har det då inte byggts någon modernare arena för det ändamålet de sista 100 åren ?

Nej flytta DN-galan till Göteborg , friidrottens huvudstad !

66. Aes - 20 november 2008

Till Thomas: Din gissning är kvalificerat skitsnack och fullt av reduktionistiskt hemmakalkylerande.

Kan inte du göra en egen utredning och sedan dra eventuella slutsaster istället, för att försöka argumentera utifrån icke existerande premisser
och vilda gissningar. Du har uppenbarligen ingen finansanalytiskt ådra.

”Kostar mer än det producerar”?

Huruvida Stadens ”funderingar” eller inte är lagliga är ett fråga du snarare ställer till en psykiatriker.

67. Peter - 24 november 2008

Thomas

1 – Finnkampen har lämnat Stockholm pga att stadion är för liten/omodern. Hur du skall få en eventuell tillbakaflytt av finnkampen att fungera förstår jag inte. Inte så länge du tycker stadion är ett bra alternativ. Detta om något borde få dig att inse att arenan inte har så många alternativa ändamål. Arenan går med minus. DIF vill ta över den. Det borde välkomnas om du är oroad över ekonomin.

2 – DIF genererar en enorm omsättning och därmed skattepengar både för staden och landet. DIF är garanterat en av Sveriges största klubbar och därmed är det givetvis så att det finns en ekonomi kring det hela. Men helt oavsett detta så är ditt argument konstigt. Det skulle vara som att säga att eftersom DIF har fler besökare på ett år än vad våra kyrkor har – så borde man riva alla kyrkor och ge dem till DIF.

Vad det egentligen handlar om är ju att DN-galan och maraton skall finnas kvar – men på en annan arena. Något iallafall DN-galan ändå behöver om den skall kunna utveckla sig själv och staden. Samtidigt som dessa två evenemang får en bättre arena för ändamålet så får även DIF en bättre lösning och kan därmed växa och generera mer hotellnätter eller internationell uppmärksamhet om du nu vill det.

3 – Din utredning får du göra själv. Personligen gissar jag att DIF är en viktig del av Stockholm och Sverige. DIF (och alla idrottsklubbar, teaterföreningar mm) är en del av något som kallas samhället. Om du tar bort alla delar av samhället som du ”gissar” är delvis skattefinansierade så skulle samhället gå under.

Det är ju därför vi har skatt. För att gemensamt bekosta det som samhället behöver. Med din retorik skulle förmodligen alla småklubbar och små teatersällskap mm i hela Sverige gå under. De lever mer eller mindre allihop på föreningsstöd. De som skulle klara sig är de stora, till exempel DIF – eftersom DIF är en stor klubb med många supportrar och intressenter.

4 – Att just du inte vill vara med och betala till DIF är trist för dig. Jag kanske inte vill vara med och subventionera dagis, fritidsgårdar, konst till landstinget, gångvägar där jag inte går, tandvårdsreformerför de som glömt att borsta tänderna, cancersjuka rökare mm mm – men det är så samhället fungerar. Vi har inte anarki.

5 – Lagligt? Det fungerar i alla andra städer i Sverige med elitlag. Sen så får DIF damer gärna spela på arenan och om dom hade publikunderlaget för att driva arenan själva skulle de kunna göra det också – men för att kunna driva en arena måste man kunna generera besökare och det kan DIF. Det kan inte DIF damer och det kan inte någon liten förortsklubb från rågsved. Därför är de inte heller intresserade av att ta över någon arena.

Det var allt.

68. 08 - 23 december 2008

Det ryktas att staden står bakom friidrottens ansökan om junior-VM på Stadion 2012. Stämmer de uppgifterna?

69. 08 - 28 januari 2009

Hyfsat tyst på fronten. Vad händer bakom kulisserna?

70. Framtiden för Stockholms stadion « Från huvudstad till världsstad - 25 mars 2009

[…] att undersöka om det går att modernisera Stadion så att den blir en modern fotbollsarena (läs här). Staden gav en arkitektbyrå i uppdrag se vilka olika ombyggnadsmöjligheter som […]

71. Nu riktar vi blickarna mot Östermalms IP « Från huvudstad till världsstad - 2 september 2009

[…] vintras var huvudspåret i arbetet att undersöka förutsättningarna för att bygga om Stockholm stadion. Under våren […]

72. Det är inte bara formella beslut som saknas i arbetet med en ny arena « Från huvudstad till världsstad - 2 augusti 2010

[…] lovade i valet 2006 att hitta mark för en arena åt Djurgården. Under de senaste åren har många  olika alternativ diskuterats. När Östermalms IP kom upp som förslag började vi genast […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: