jump to navigation

Gemensamt initiativ för evenemang i världsklass 10 november 2008

Posted by Peter Ahlström in Från huvudstad till världsstad.
Tags: ,
trackback

Stockholm är Sveriges största evenemangsstad. Varje år kommer människor från hela världen hit för att se och uppleva vår stad. Det kan handla om en konsert, en fotbollsmatch eller en stor ungdomsturnering i en av alla de idrotter som utövas runt om i länet. Här finns goda förutsättningar för sådana evenemang. Vår besökare ska känna sig välkomna och väl omhändertagna i Stockholm.

Evenemang är en tillväxtbransch och Stockholm är det naturliga navet. Enbart Tjejmilen genererade förra året en omsättning på 70 miljoner kronor och ledde till att 50 årsarbeten blev utförda. Evenemangen genererar skatteintäkter som mer än väl täcker kostnaderna för att få hit och genomföra dem.

Men trots goda förutsättningar med bra infrastruktur för kollektivtrafik hamnar transporter ofta på Stockholms minussida när vi konkurrerar med andra städer om stora evenemang. Det behöver förändras.

Evenemangsarrangörer behöver hjälp med att kunna transportera deltagare och besökare. De kan också behöva hjälp med att lansera Stockholm som arrangörsstad av ett större internationellt evenemang. Då måste de redan när de ansöker kunna presentera en heltäckande transportlösning.

Samarbetet mellan SL, kommunerna och arrangörerna kan och måste bli bättre. Många problem skulle kunna lösas innan de ens hinner uppstå. Stockholms stad samarbetar numera målinriktat med arrangörerna för fler och bättre evenemang, framför allt genom vår evenemangsorganisation SVB. Men SL behövs också och bolaget har nu, genom min partikamrat Stella Fares initiativ, fått ett uppdrag att aktivt delta i det samarbetet. Fler evenemang ger glädje, hälsa, inspiration, jobb och livskvalitet till våra uppdragsgivare, invånarna i Stockholms stad och län.

Madeleine

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: