jump to navigation

Ett annat perspektiv på hästsport 3 november 2008

Posted by Peter Ahlström in Kultur för fler.
Tags: , ,
trackback

I Stockholm gör vi en stor satsning på ridsporten. De fem kommunala anläggningarna i Grimsta, Åkeshov, Farsta, Sätra och Enskede byggs om till en enhetlig, högre standard. Ridsatsningen är en viktig del i vårt arbete med att få fler unga, ofta flickor, att röra sig. Vi vet att just flickor rör sig mindre än pojkar. Vi vet också att de helst vill att kommunen satsar på ridning.

Men en intressant artikel i Dagens Industri tar upp en annan viktig anledning till varför satsningar på ridsporten är bra.

Den handlar om att stallet danar ledare. Alla vi som har en bakgrund i ridhusmiljön vet att detta är ett ställe där man lär sig ta stort ansvar och ofta lär sig hur man beter sig i en grupp av olika människor. Många flickor har också sitt första uppdrag inom ridklubben, som skötare, styrelseledamot eller lärare.

Nätverk är oerhört viktiga för ledare. För mig är ridhuset gemensamt för det kamratgäng som jag träffar några gånger om året. Trots att den erfarenheten nu ligger 30 år tillbaka i tiden.

Madeleine

Kommentarer»

1. Ridsatsningen förstärks « Från huvudstad till världsstad - 30 januari 2009

[…] Under de kommande två åren kommer nu ytterligare 130 miljoner kronor att tillsättas för ytterligare behov som finns, och dessutom byggs en helt ny ridanläggning i Sätra. (DN idag) […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: