jump to navigation

7823 personer 31 oktober 2008

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback

Så många fotbollsintresserade trotsade det gråkulna vädret och såg Djurgården spela mot Kalmar på Stadion i lördags. Det är verkligen fullt begripligt att djurgårdarna tycker att de behöver en ny arena. Men stämningen var god och krisen inom fotbollspubliken syntes mest på norra delen som reserverats för Kalmarsupportrarna.

Alla kan konstatera att fotbollspubliken i år minskat i hela landet. Och det är klart att i Stockholm är det roligare att se lag som är inblandade i toppstriden än lag som spelar om mittenplaceringar, som Stockholmslagen nu gör.

Fotbollen är viktig för Stockholm. Därför var det välkommet att vi i somras efter 20 års förberedelser äntligen kunde fatta beslut om den nya Stockholmsarenan. Exemplen från andra ställen i Europa visar att nya arenor med större komfort och bredare utbud kring själva matchen kan locka en större publik.

Sverige är ett ganska litet fotbollsland, men principen att trevliga arenor lockar större publik borde gälla även här. Därför vänder jag mig mot sådana uppgivna kommentarer som i SvD i helgen som framställer Stockholmsfotbollen som att den är i en nedåtgående spiral som inte går att vända.

Stockholmsarenan behövs för många olika evenemang, men att nya arenor även är viktiga för fotbollen visar både svenska och internationella exempel.

Madeleine

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: