jump to navigation

Heja regeringen! 23 oktober 2008

Posted by Erik in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , , , ,
trackback

Pressmeddelande, 2008-10-23

Andreas Åström
pressekreterare
076-122 94 86

Madeleine Sjöstedt (fp):

HEJA REGERINGEN!

– Äntligen! Regeringen har lyssnat och agerat, därför kommer vi inför nästa fotbollssäsong att ha en ny kraftfull lag mot supportervåldet. Fotbollens dödgrävare ska motas bort från fotbollsarenorna en gång för alla.

– Jag noterar även med stor tillfredsställelse att idén att lägga högriskmatcherna på söndagar verkar bära frukt. Det vore utmärkt om vi kan lägga ett moratorium över derbymatcher som spelas kvällstid på vardagar. Fotbollen får inte styras av TV-tablåer.

– Men vi får inte slå oss till ro. För att återupprätta tryggheten kring våra fotbollsfester måste vi arbeta brett över hela fältet.

Det säger Madeleine Sjöstedt (fp) om uppgifterna att regeringen i dag fattar beslut om att den så kallade huliganlagen ska träda i kraft 1 april 2009 i stället för 1 juli 2009. Sjöstedt har tidigare krävt en tidigareläggning av lagen och att fotbollsderbyna ska spelas dagtid på helger.

Fakta om huliganlagen:
* Polisen ska kunna begära tillträdesförbud.
* Åskådare som springer in på planen ska kunna dömas till böter eller sex månaders fängelse.
* Att en person som ställer till bråk redan samma dag ska kunna få ett interimistiskt tillträdesförbud beslutat av åklagare.
* Slängda föremål från läktaren ska bedömas efter samma straffskala som ovan.
* Det blir förbjudet att använda eller inneha pyrotekniska varor inne på arenan.

DN, SvD

Kommentarer»

1. Magnus - 27 oktober 2008

Är det verkilgen en bra ide att en åklagare helt utan annan bevisning än vad en polisman säger kan stänga av folk från det ena och andra? Vad hände med oskyldig tills motsatsen bevisats? Denna del av lagen visar bara återigen på hur totalt rättslös man är som fotbollssuporter.

2. Trygg allsvenska 2009 « Från huvudstad till världsstad - 19 mars 2009

[…] framförallt är vi nyfikna på hur klubbarna ser på den nya huliganlagen. Kommer klubbarna att använda tillträdes förbudet i någon större […]

3. Andy Frain - 24 mars 2009

”- Men vi får inte slå oss till ro. För att återupprätta tryggheten kring våra fotbollsfester måste vi arbeta brett över hela fältet.”

Fotbollsfester?! Vill du kalla det som pågick innan publikuppgången runt slutet av 90-talet för fotbollsfester? En vanlig allsvensk match hade ca 4.000-5.000 åskådare per match, tjena, vilken fest! Du låter som en typisk populist som inte har en aning om vad det innebär att vara fotbollssupporter. Frågor. När började du gå på fotboll Medeleine? Om du nu ens går på fotboll. Vilket lag stödjer du?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: