jump to navigation

Sista derbyt på kvällstid 21 oktober 2008

Posted by Erik in Okategoriserade.
Tags: , , , ,
trackback

Pressmeddelande, 2008-10-20Andreas Åström
pressekreterare
076-122 94 86

Madeleine Sjöstedt (fp):

SISTA DERBYT PÅ KVÄLLSTID!

– Stockholmsderbyn och andra högriskmatcher i fotboll har under lång tid präglats av för mycket våld. Därför hoppas jag att dagens fotbollsderby är det sista som spelas kvällstid. Inför nästa säsong måste derbyn och andra högriskmatcher spelas dagtid på helger.

– Stockholms arenor ska vara trygga och välkomnande för alla. Om matcherna spelas dagtid på helger kanske barnfamiljerna återigen kan gå på fotboll utan att behöva vara rädda för att hamna mitt i ett firmabråk.

– Detta är inte den enda åtgärden som behövs för att återupprätta tryggheten kring våra fotbollsarrangemang, men det är en viktig pusselbit. Jag efterlyser en samlad strategi för att få bukt med problematiken och här måste alla aktörer samarbeta mer.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) med anledning av kvällens derby mellan Hammarby och Djurgården.

Definition av högriskmatcher

Med högriskmatcher menar Sjöstedt fotbollslag som har ordningsproblem i sina supporterled.

Ab, Svt

Kommentarer»

1. Trygg allsvenska 2009 « Från huvudstad till världsstad - 19 mars 2009

[…] möjligheten att använda bilderna från de kameror som finns? Hur går det med arbetet med att förlägga högriskmatcher till helgerna? Vad har man gjort för att förbättra stämningen på läktarna och motverka den kvinnosyn som […]

2. Isak - 16 augusti 2009

Herregud. Ni vill verkligen döda fotbollen va? Det räcker inte för er att behandla alla supportrar som om vi vore brottslingar. Nu ska ni byta ut publiken också. Detta kommer minska intresset för fotbollen drastiskt. Vi är de mest trogna ”kunderna” ett företag kan ha. Kväv inte fotbollen i era försök att få bort huliganproblemen.

När kommer särlagstiftning för musikfestivaler? Hultsfredsfestivalens facit blev 3 anmälda våldtäkter, ett våldtäktsförsök, 35-40 ”ringa narkotikabrott” och en misshandel där en man ska ha slagit en annan person med ett järnrör.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: