jump to navigation

Östermalms första konstgräsplan invigd 17 oktober 2008

Posted by Peter Ahlström in Kultur för fler.
Tags: , ,
trackback

I går, torsdag, invigdes Östermalms första konstgräsplan på Östra Reals skolgård. Planen har blivit verklighet tack vare ett initiativ av folkpartisten Daniele Fava. Två elever på skolan, Marcus Schuterman och Jacob Skragge, har sedan arbetat hårt för att göra invigningen till en riktig fotbollsfest.

Det spelades matcher mellan Östra Real och Kungsholmens gymnasium. Dessutom spelades en match med spelare från Djurgårdens A-lag. Läs mer om det här. Invigningen och bandklippningen sköttes av Madeleine Sjöstedt, Daniele Fava och DIF Dams tyska landslagsmålvakt Nadine Angerer.

DNs På stan-bilaga skrev också om konstgräspremiären på Östermalm.

Några bilder från invigningen:

Annonser

Kommentarer»

1. Alexander Wennlo - 24 april 2009

Hej!

Jag hoppas verkligen att utvecklingen på konstgräset har gått framåt de senaste två åren sedan jag slutade sälja idrottsskor och började studera istället. Det faktum att man inte kan använda fotbollskor av läder på konstgräs borde i mitt tycke innebära att det inte är ett lämpligt underlag för en skolgård, iallafall inte om alternativet är en mjuk gräsmatta. Om en fotbollsko i läder blir utnött efter enbart en träning kan inte barns knän må bra av samma behandling.

Mitt motstånd mot konstgräset kan i sig ha grundats under tiden som anställd på den större sportkedja jag jobbade på när jag fick höra målande berättelser om hur de små plastkulor som finns i konstgräset måste plockas ur skrapsåren på knän och lår med pinsett efter match och träning. Nu går det hårdare till på A-lags nivå, även i division 2, än det gör på en skolgård. Men jag själv skarapade upp mina knän tillräckligt när jag var liten på det grus min skola hade.

Tack för jobbet med stadion!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: