jump to navigation

Bibliotek för en ny generation 14 oktober 2008

Posted by annaws in Mer läsning och bättre bibliotek.
Tags: , ,
trackback

Pressmeddelande, 2008-10-14

Jonas Uebel
bitr. pressekreterare
076-12 29 177

Madeleine Sjöstedt (fp):
BIBLIOTEK FÖR EN NY GENERATION

– Min vision är att Stockholms bibliotek ska vara där människor finns. Öppenhet och tillgänglighet är vägledande ord för vår målsättning att skapa framtidens bibliotek.

– Biblioteken ska vara öppna på tider då människor har möjlighet att komma dit. Därför är det oerhört glädjande att vi nu kan fatta beslut om att genomföra denna unika bibliotekssatsning.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) med anledning av att kulturnämnden nu fattar beslut om att genomföra planerna för tunnelbanebibliotek vid Östermalmstorg och Bredäng, samt en rejäl utbyggnad av Luma bibliotek.

– I Stockholm ökar bokutlåningen med 2,4 procent medan den tyvärr går ner i riket. Jag vill förstärka huvudstadens positiva trend och därför genomför vi denna stora satsning på moderna bibliotek för en ny generation, avslutar Madeleine Sjöstedt (fp).

Fakta:
Stockholms satsning på biblioteken fortsätter. I nästa års budget ökar staden anslaget till biblioteken med 19 mkr.

Genomförandebeslutet för tunnelbanebibliotek i Bredäng och Östermalmstorg är en del av Stockholms stads strukturplan ”bibliotek i rörelse”, som går ut på att biblioteken ska finnas på de platser där medborgarna rör sig och vara öppna när människor kan komma.

Kommentarer»

1. Stockholmaren i centrum vid biblioteken « Från huvudstad till världsstad - 18 februari 2009

[…] har sedan 2006 ökat öppettimmarna med 2,9 procent. En ny strukturplan har tagits fram för att föra biblioteken närmare stockholmarna. T-banebibliotek och bibliotek i […]

2. Skolbiblioteken lånar ut mer än någonsin « Från huvudstad till världsstad - 5 maj 2009

[…] Alla stadens bibliotek är till för att användas, såväl av skolelever som av andra. En ny biblioteksstruktur har tagits fram för att biblioteken ska ligga där stockholmarna är och vara öppna när […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: