jump to navigation

Lägg högriskmatcher på dagtid 26 september 2008

Posted by Peter Ahlström in Kultur för fler.
Tags: , , , , ,
trackback

Pressmeddelande
2008-09-25

Madeleine Sjöstedt (fp):

LÄGG HÖGRISKMATCHER PÅ DAGTID

– Stockholmsderbyn och andra högriskmatcher i fotboll har under lång tid präglats av medeltida machoideal. Nu är mitt tålamod slut. Inför nästa säsong måste derbyn och andra högriskmatcher spelas dagtid på helger. Min förhoppning är att Svenska fotbollförbundet och klubbarna tycker att det är en bra idé.

– Stockholms arenor ska vara trygga och välkomnande för alla. Om matcherna spelas dagtid på helger kanske barnfamiljerna återigen kan gå på fotboll utan att behöva vara rädda för att hamna mitt i ett firmabråk.

– Detta är inte den enda åtgärden som behövs för att återupprätta tryggheten kring våra fotbollsarrangemang, men det är en viktig pusselbit. Jag efterlyser en samlad strategi för att få bukt med problematiken och här måste alla aktörer samarbeta mer.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) med anledning av gårdagens bråk före och efter fotbollsderbyt mellan Djurgården och AIK.

Läs även DN, SvD, SR, VT

Kommentarer»

1. Peter - 26 september 2008

Problemet kommer inte att försvinna, bara förskjutas till en annan tidpunkt. Tidig matchstart=sena fighter. Tänk om och tänk rätt, Madde! Men tänk också på att det är supportrarna som driver fotbolssverige. Inga supportrar på arenan=inga sponsorer=inga intäkter för föreningarna=spelarflykt. Och jag hoppas att när du säger: ”här måste alla aktörer samarbeta mer.” även menar supporterklubbarna.

2. Sonja Svensson - 20 oktober 2008

Alldeles utmärkt förslag!
Sen efterlyser man en seriös (nygammal) diskussion om huruvida klubbar som inte vidtar tillräckliga åtgärder bör betala polisövervakning själva.
Det är föralldel trivialt att kritisera idrotten för dess ”svans”, men i längden blir medborgarna rätt trötta på att se sina skattepengar gå till sådana polisiära aktiviteter snarare än till uppklarandet av s k vardagsbrott.
Och till Peter: självklart har också supporterklubbarna ett ansvar. TA DET!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: