jump to navigation

Kulturhuset öppnar kontaktcenter för bättre miljö 22 augusti 2008

Posted by annaws in Okategoriserade.
Tags: ,
trackback

Pressmeddelande

2008-08-22

KULTURHUSET SKAPAR KONTAKTCENTER FÖR BÄTTRE MILJÖ

– Utsläppen av växthusgaser måste minska. Därför skapar vi ett kontaktcenter och ett ekologiskt café i Kulturhuset där stockholmarna kan få information om hur de kan leva ett klimatsmartare liv.

– Människor vill bidra till att förbättra miljön och då tror jag att det finns ett behov av folkbildningsprojekt av det här slaget. Dessutom ligger detta i linje med ansträngningarna att göra Kulturhuset ekologiskt.

– Stockholm har ett mycket ambitiöst miljöprogram och jag ser den här satsningen som ett viktigt led i det arbetet. Med ungefär tre miljoner besökare varje år är Kulturhuset en utmärkt plats att sprida kunskap om klimatproblematiken.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) med anledning av att kulturnämnden i Stockholms stad på tisdag fattar beslut om att investera 3,5 miljoner kronor på att bygga upp ett center som ska förse stockholmare med information hur de kan bli klimatsmartare. Naturvårdsverket bidrar också med 3,5 miljoner kronor.

Fakta om Kulturhusets miljösatsning

Vid halvårsskiftet 2009 startar ett folkbildningsprojekt i Kulturhuset som ska motivera stockholmare att minska utsläppen av växthusgaser. Syftet är att erbjuda människor, framför allt stockholmare, kunskap och inspiration för att göra klimatriktiga val.

Inslag i Radio Stockholm.

Anna

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: