jump to navigation

Beslut i idrottsnämnden 18 juni 2008

Posted by Peter Ahlström in Okategoriserade.
Tags: , , , ,
trackback

I går hade idrottsnämnden sitt sista möte innan sommaren. Här är ett urval av besluten.

Remiss avseende Bromstens industriområde
Ett större område i Spånga ska byggas om och i detta finns Bromstens IP med två fotbollsplaner. Nämnden gav sin syn på hur idrottens behov bäst ska tas tillvara i det kommande planarbetet.

Genomförandebeslut om upprustning av Stockholms Stadion
Efter lång planering beslutade nämnden om upprustningsprogrammet för Stadion på 70 miljoner kronor. I programmet ingår bla att byta ut den gamla ljustavlan och plantäckning samt diverse fasadrenoveringar.

Konstgräs på Långbro BP
Idrottsområdet ska förnyas i samband med ett bostadsprojekt. Det ska byggas en 7-manna konstgräsplan, en kulananläggning för spontanidrott och BMX-banan ska göras om.

Nämnden beslutade dessutom om vinnande anbud i tre olika upphandlingar. Det gäller ett nytt stall på Enskede ridanläggning, omklädningsrum på Hammarbyhöjdens IP och renovering av taket på Farsta sim- och idrottshall.

Hela listan kan du läsa här.

Peter

Kommentarer»

1. Johan Sandström - 29 juni 2008

Jag ser fram emot att läsa om investeringsbeslut för Highvalley skatepark på något av era höstmöten :-).

2. Ants Neo - 30 juni 2008

Ni får inte glömma bort satsningen på Highvalley Skatepark på Högdalstoppen så den kan börja byggas under 2009!

3. Mikael Uusitalo - 30 juni 2008

Ja, jag ser väldigt gärna ett Investeringsbeslut för Highvalley Skatepark!

4. Yann - 30 juni 2008

Hej, jag heter Yann och e 14 år. Jag läste på High Valley att man kunde komma med förslag och kommentarer här. Jag tycker att det här är ett mycket bra projeckt, delvis för att Stockholm inte har någon stor park och är i stort behov av det. Men också att parken skulle leda till att vandaliseringen på bänkar och annat minskar när vi får ett bra ställe att åka på.
Hoppas det blir av!

5. Henrik Westman - 1 juli 2008

Hej!
När jag var i 15 års åldern i slutet på 70-talet kom skateboardvågen. Vi åkte i gallerian och vårbergs centrum. De enda ställena då som var bra. Sen kom new sport house och sen började skatarna själva bygga egna ramper över hela stan, en våg hade börjat rulla. Politikerna fattade dock som vanligt ingenting och polisen jagde oss för man fick inte åka på allmän plats.
Det var 30 år sen!
Nu när skateboard är etablerat och har massor av utövare är det ju konstigt att huvudstaden inte har en riktig skatepark. Har det inte hänt nåt sen -79? Se till och börja bygga nu och visa att Stockholm är en modern stad som värnar för de unga. Jag lär ju sticka då kolla direkt, kanske testa oxå trots att brädan legat på hyllan i 30 år!

6. ertigo - 2 juli 2008

Tack för alla kommentarer till detta. Ni ska veta att de läses noggrant. Vi har dock inga nya svar att ge ännu. Utan måste få återkomma i frågan under hösten när exploateringsnämnden har svarat på det förslag som idrottsnämnden nu har överlämnat.

Men en sak till: Jag har fått besked om att vissa kommentarer från våra läsare inte skulle ha publicerats här. Det låter oroveckande. Vi publicerar alla inlägg i alla debatter, så länge de håller god ton. Det är verkligen mycket sällan som vi tar bort något, och det har inte hänt på länge och inte i denna tråd. Det finns inte heller några kommentarer i skräpposten.

Om någon känner att en kommentar har försvunnit så skriv igen.

Stort tack.

Erik Jennische
kultur- och idrottsroteln.

7. Tomas - 7 juli 2008

Jag hoppas på snartast möjliga beslut att avsätta medel till Highvalley Skatepark. Vi vill inte vänta längre.
/Tomas Wikström

8. Joe Dahlberg - 14 juli 2008

Hejsan mitt namn är Joe Dahlberg 16 år bor i Bagarmossen.
Jag tycker att planeringen om
Highvalley Skatepark på Högdalstoppen.

Jag är en nybörjare och min dröm är att bli proffs och jag måste ha någonstans att öva.

Jag tycker ni också ska göra så att Highvalley Skatepark blir inhängnat alltså ni borde ha en mur runt eller nått.

sen borde det stå vakter så ingen kan klottra ner skateparken med massa skit.

Är väldigt längtansfull efter Skateparken.

9. Janne Harrysson - 22 juli 2008

Jag har tidigare skrivt några ggr inlägg om Highvalley och vill påminna er att inte glömma bort satsningen på highvalley så det kan börja byggas 2009 och det tar två år att bygga,
runt hela sverige har redan byggts och flera ska få skatepark,vi är ju trots allt en huvudstad, världstad som ni kallar det och vi ligger mycket
långt efter.

Alla vill ha en riktig skatepark att åka till.
Alla olika skejtare har stor glädje och nytta av Highvalley skatepark,det har aldrig
byggts en park med alla discipliner inom skateboard.
Bra PR för stockholm och Sverige,det skulle lyfta huvudstaden.
Highvalley skatepark skulle sätta Stockholm på världskartan.

Highvalley skatepark kan bli en av betongens sju underverk,kaknästornet
är en av de betongens sju underverk.
Det är dags nu att vårt Stockholm får en riktig skatepark.
Tveka inte igen den här gången,BYGG NU!HUVUDSTADEN BEHÖVER DET.

10. johan sandström - 24 juli 2008

Hej igen,
Titta här vad Malmö åstadkommit igen !!!!

På bara ett år !!!!

Vi behöver lite positiv energi här i Stockholm, och det fort.

11. Hans Koraeus - 27 juli 2008

Som sagt underlaget är ju framtaget. Nu gäller det bara att få fram det till bordet.

Det här kommer att få skate turismen att blomstra i Stockholm. Stockholm kommer att gå med storvinst på detta projekt om man ser Stockholm Stad som en enhet.

Vi ligger långt efter Malmö, Göteborg och en del andra städer i Sverige men jag skulle nog kunna påstå att om detta går igenom och en del andra kommunprojekt som är i görningen så kommer Stockholm att ta täten år 2010.

Och vilken annan stad i Europa skulle kunna matcha oss? Ingen vad jag vet nu. Och storleksmässigt finns det ju några andra riktigt stora skateanläggningar i världen. Men stockholm kommer ändå att sticka ut som en av världens mest unika skateparks då vi kommer att ha alla skateboardingens grenar representerade: Downhill, Slalom, Banks, Sliding, Street, Flatland, Park och Vert.

Stockholm kommer att få så mycket gratisreklam världen över att det skulle vara värt bygget bara för den sakens skull.

12. erik - 27 juli 2008

Hej, det är verkligen hög tid att ni kommer till skott med bygget av High Valley. Jag tror inte ni förstår vilken positiv inverkan det skulle ha på stockholms skejtscen och vi som skejtar. Jag är gammal nog att säga att jag testat de flesta sorters sporter och hobbies och jag har aldrig träffat på nån där utbytet mellan generationsgränserna är så stor som inom skejten. Jag (30+) får tips och råd av killar och tjejer som ibland är så unga som lågstadiekids. Tyvärr är mina skejtkunskaper rätt begränsade men jag inbillar mig ändå att det kan vara värdefullt för unga att få möjlighet att umgås med vuxna utanför de traditionella skola/fritids/(polis/sociala myndigheter).

Har ni förresten räknat på hur mkt pengar kommunen betalar per skejtare jämfört med t.ex fotboll/hockey/golf/ridning o.likn? Jag tror att det finns få andra sporter som är lika ”underfinansierade”.

Bygg High Valley! Låt er inspireras av Malmö som visat att såna hår projekt kan genomföras utan att malas sönder och förhalas i byråkratiska kvarnar!

13. Micke Valier - 28 juli 2008

-Åh, jag var i Malmö igår, åkte in riktigt tidigt och fick vara nästan helt ensam. Först i Sibbarp, och sedan i Stapelbäddsparken.
Jag delade Stapelbäddsparken med två tyskar och en dansk skejtande pappa med sina små killar. Skateparker drar även turister.
Malmö är ett föredöme.

Vi behöver Högdalen OCH flera andra mindre anläggningar.

14. Askia Jonsson - 28 juli 2008

Satsa på Highvalley Skatepark för att åter få Stockholm på skatekartan igen! Detta skulle bl.a generera mycket kapital i form av skateboardturism för staden!

15. love eneroth - 28 juli 2008

Det är verkligen dags att Stockholm får en bra betong park. Det byggs så många parker i städer runt om i landet nu, måste Stockholm bli sist?

16. Jonas Nederberg - 2 augusti 2008

Hej kära stadsdelsförvaltning kan bara håll med de andra om att vår huvudstad behöver den här parken. Snälla bygg den. Tack på förhand/Jonas

17. Martin Willners - 2 augusti 2008

Hejsan,

Jag är precis hemkommen från en resa till Göteborg där jag bland annat tog en titt på den skatepark de bygger där. Jag har åkt skateboard i 30 år och har drömt om en anläggning som den – jag blev lycklig bara av att se den. Att Göteborg gör rätt blev tydligt av att se de cirka 20 unga tonåringar som kom för att titta på hur bygget framskred bara under de 15 minuter jag var där. Om Stockholm skulle få en skatepark av den här kalibern kommer det att prägla en hel generation av unga människor.

Martin Willners, 44 år, Nykvarn

18. Li Lerch - 3 augusti 2008

Ser fram emot byggandet av denna arena. När jag blundar ser jag denna vackra skatepark med unga och gamla, musik från scenen, sprudlande folkliv. Helt underbart. Varför detta bygge inte prioriterats har för mig varit ett stort frågetecken.
kram
Li

19. lotta kirchner - 4 augusti 2008

Glöm inte bort alla skatare i stockholm. De har inte fått något av er hitills.
Bygg Highvalley Nu…

20. Jack Junior Rinkeberg - 4 augusti 2008

jag haller med alla här, til exemple har vi en jette kull skatepark e malmö om man hadde inte detta så skulle man hitta på nanting runt staden och de tyker inte alla om, ha en bra nummer of skateboarders, inliners och BMX åkare in pa detta projecten som vett va dom jör så detta kommer at va den besta investering. myke mindre BMXers, Inliners, skateboarders på staden. och en bra plats at mötas och ha FESTIVALER och tävlingar til exemple som Quicksilver bowlriders i Mamlö.

21. yann - 4 augusti 2008

hi there ,
i am from Marseille south of France we build a world class skate park 15 years ago ! that provide us a popular succes around the world !we get many world bowl contest , playstation 3d reproduction for a hit skate game , youth crime less in the skate park area and more …
Stockholm can be the WORLD REFERENCE with Highvalley skate park ! then maybe the americans will know that Sweden it s in scandinavia not in swisserland !
Also when i talk about it in France they said ;
”with that skate park the world can stop dreaming , that will be the one ! ”
contact me if you need
yann@zoor.se
Best regards

YANN

22. Martin Palmqvist - 4 augusti 2008

Hej!
Det här med skateboardåkning och skateparker är något som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är nu 25 år gammal och har åkt skateboard sedan jag var 8 år. Det är en underbar ”sport” och det finns faktiskt väldigt många utövare i detta land och i stockholm. Runt denna sport finns dessutom en väldigt fin gemenskap mellan utövarna. Att stockholm ännu inte har fått en ordentlig skateboardpark är rent ut sagt konstigt. För en skatepark blir en sådan otroligt bra mötespunkt för oss. Måste även påpeka att det är en otroligt snygg infrastruktur till skillnad från tex en fotbollsplan. Där kommer gamla och unga spendera många dagar per år. En betongpark bildar en väldigt fin miljö och håller i många år utan större underhåll. Jag hoppas verkligen att jag i framtiden kommer kunna ta mina barn till en park på Högdalstoppen för att åka skateboard!

23. Alexandra Esser - 11 augusti 2008

Hej!

Vad roligt att Highvalley Skatepark projektet går frammåt! Det ligger så bra, speciellt med långbräda delen! det behövs i en storstad som Stockholm!

24. Micke Valier - 11 augusti 2008

Hmm, om det som Ants säger stämmer, att skejtfrågan bollades till exploateringsnämnden och att de nu inte vill veta av det, så är det väl lite pinsamt.
Ta lite initiativ nu.
Börja nånstans så vi ser att viljan finns. Alla 30 miljoner behöver ju inte finnas i penningpåsen från början.

25. Peter Nilsson - 11 augusti 2008

Hoppas verkligen inte att planerna om skate-område vid högdalstoppen rinner ut i sanden, det kan bli hur bra som helst!

26. Johannes Wiig - 11 augusti 2008

Skateboardåkare är atleter. Huvudstaden får inte tveka i detta beslut om att tillhandahålla en arena som möjliggör förverkligande av mål hos individen och internationella framgångar som land. De synergistiska effekterna är oräkneliga, såväl på den ekonomiska som den kulturella sidan. Företag behöver toppatleter för marknadsföring av produkter och skateboard är ett gränslöst kommunikationsmedel.
/20 år på 4 hjul

27. Jesper - 11 augusti 2008

De går inte att trötta ut skateboard åkare vi lever för skateboard, Så ni gör miljoner en stoor tjänst att bygga highvalley 😀

28. Jonatan - 12 augusti 2008

Så har Malmö fått sin ANDRA betongpark inne i stan.

När får Stockholm sin första?
När ska Ni sluta dribbla bort frågan och göra slag i saken?
När ska Ni fatta att det här gror oerhörd misstro och missnöje för Stockholms folkvalda?

Ärligt talat så är det här så sjukt löjligt att det knappt går att tro på det.
Snart går jag själv till bygghandeln och köper mig några säckar betong. Tro mig, ni kommer inte känna igen gångbanor, broar och torg efter det.

Se till att få tummen ur någon gång!

Med vänlig hälsning Jonatan

29. Fredrik Attebrant - 12 augusti 2008

Fick just höra att Highvalley Skatepark bollats från Idrottsförvaltningen till Exploateringskontoret som utrycker sig förvåning över att de ska hantera ”ärendet” och hellre ser att Idrottsförvaltningen gör det…

Vad säger detta om viljan att bygga en världsunik skatepark? Svårt att tro på att den verkligen finns.
Försöker staden bara förhala allt in i oändligheten?
Vad hände med viljan och löftena?

Skärpning – ska Malmö vara Sveriges skateboardhuvudstad?

Bygga Highvalley Skatepark och se till att Stockholm får en ”Nationalarena” för skateboard!

30. Jonatan - 12 augusti 2008

”Från huvudstad till världstad”

YEAH RIGHT.

Jag och frugan packar snart, destination Skåne. Där nere ställer de folkvalda upp för folket.
Där nere hinner man bygga två betongparker när stockholms ruttna politiker nästan tagit beslut om att en ska byggas.
Där nere är det varmt. Här är det kallt.
Där nere finns min framtid. Inte i stockholm. Inte längre iaf.

Att det här drar ut på tiden är den absolut största anledningen till varför jag lämnar huvudstaden.
Tack för dom här 6 åren, Stockholm.

J

31. Alexandra Esser - 12 augusti 2008

Det här bollandet är inte bra. Respekt för tid är i allra högsta grad en demokratifråga, i dessa tider av minskat valdeltagande och minskat politiskt engagemang.
Sådana här engagemang som brädåkande ökar däremot, och det bör återspeglas i en satsning som inte onödigt drar ut på tiden vilket sprider dålig stämning och brist på respekt.

32. Christoffer - 12 augusti 2008

Bygg bara parken nångång! hur länge ska alla stockholmare behöva vänta på att få en egen skatepark! malmö har det, göteborg har det, avesta har det, gävle e på väg å få det… de är på tiden att det börja hända nått å det är NU!

33. Mark Lohmann - 12 augusti 2008

Snälla nån! Kom ihåg att saker inte försvinner bara för att man sopar dem under mattan. Att fegt (okunnigt?) bolla projektet mellan instanser visar bara att man inte tar sin arbetsuppgift på allvar. Eller sina väljare…

När betongparken väl är byggd, kommer den stå kvar i många mandatperioder. Som ett bevis på handlingskraft (och respekt för era arbetsgivare).

Så nu släpper vi saftglaset och börjar jobba igen! Tack!

34. Johan - 12 augusti 2008

Hmm.. Nu får det faktiskt ta å hända nått..
Instämmer med övriga talare..

// Johan

35. Tomas - 12 augusti 2008

ANGÅENDE STADENS SKATEBOARD SPORT och HIGHVALLEY PARKEN

Kära politiker

För att undvika denna pinsamma och negativa spiral är det absolut nödvändigt att ni (myndigheterna) omgående upphör att bolla Highvalley fram & tillbaka och iställer visar ett kraftfullt och beslutsamt handlande. När det är så stora minustecken på förtroendekapitalet som nu behöver ni investera många plustecken för att bygga upp förtroendet igen.
Skateboardarna i Stockholm är väldigt många och väldigt upprörda över ert agerande. Ni har fortfarande en chans att vända detta – men det brådskar.

MVH /Tomas Wikström

36. Fredrik F - 12 augusti 2008

Jag skriver här därför att jag vill se Highvalley bli byggt. Det verkar ju som om det finns resurser och pengar att bygga, men att man helt enkelt inte vill från politiskt håll. Varför? På vilket sätt kan en skateboardpark skada Stockholm som stad. Jag ser bara positiva effekter, och inte enbart då ur en skateboardåkares synvinkel. Sätt ner spaden någon gång!

37. Henrik Jonsson - 12 augusti 2008

Varför ska det dröja så länge i Stockholm?

Det byggs skateparker runt om i hela Sverige, låt inte Stockholm hamna sist!

38. Peter Ahlström - 12 augusti 2008

Jag ser att det finns behov av ett förtydligande.

Det är helt klart för alla ansvariga på såväl idrottsförvaltningen som exploateringskontoret att det är de sistnämnda som har ansvar för utvecklingen av området kring Högdalstopparna.

Budgetuppdragen lyder i korthet ”Leda arbetet inom Högdalen, inklusive Högdalstopparna, avseende fritids/rekreationsområde.” samt ”Leda arbetet inom Högdalen, inklusive Högdalstopparna, avseende anläggning av en fordonsgasstation för professionella fordon.” Fordonsgasstationen planeras i en annan del av området.

Men helhetsansvaret för området ligger hos exploateringsnämnden och -kontoret och dit har idrottsnämnden skickat underlaget för en skatepark i enlighet med budgetuppdraget.

Jag ser att många undrar över ansvarsfördelningen och ville återigen klargöra hur det ser ut.

Peter Ahlström
Kultur- och idrottsroteln

39. Robert Sjöberg - 12 augusti 2008

BYGG HIGH VALLEY SKATEPARK NU!
Skateboard utövas av alla åldrar mellan 5-70, detta är ingen ”barnlek” . Ta oss på allvar, vi kommer alltid att finnas därute och alla pengar kan inte bara användas till ridhus ,lagsporter m.m.!!!
Robert Sjöberg

40. erik - 13 augusti 2008

Peter- kan du bekräfta att exploateringsnämnden inte tänker skicka tillbaka ärendet till idrottsförvaltningen?

Vi som står vid sidan av och undrar varför den här frågan är så svår att komma loss med börjar undra om inte stadens administrativa avdelningar börjat leva ett eget liv med egna mål och syften. Glöm inte bort på vems uppdrag ni jobbar!!!

Jag har bott i Sthlm i drygt fem år och gått och väntat länge nog på den här parken. Snart tröttnar jag och flyttar tillbaka till skåne där de uppenbarligen inte ser skejtare som nåt pestsmittat som katten dragit in.

41. Peter Ahlström - 13 augusti 2008

Erik>>

Jag kan förstås inte på egen hand styra en nämnd. Men det vi är överens om i politiken är den ordning jag beskrev och den gäller fortfarande. Exploateringsnämnden har ansvaret för utvecklingen av hela området och idrottsnämnden har bidragit med underlaget till en skatepark.

Peter Ahlström
Kultur- och idrottsroteln

42. Jonas Nömell - 13 augusti 2008

Vad är det frågan om? Vad är det som är så svårt? Betongparker ploppar upp som svampar i näst intill alla mindre städer i Sverige men icke i huvudstaden? Vad är det för skillnad på politikerna i de sydligare breddgraderna och politikerna i Stockholm? Man börjar ju undra….

Pinsamt Stockholm, pinsamt politiker!

43. Mark Lohmann - 13 augusti 2008

Bra, Peter!
All ligger m.a.o. i ”Pipen”. 🙂
Kör så det ryker!!!

44. hjul kort - 14 augusti 2008

pinsamt, pinsamt, pinsamt…

45. jesper - 14 augusti 2008

Bara bygg highvalley så slipper ni allt tjat ??

46. väntar... - 16 augusti 2008

Kom igen nu, alla väntar ju

47. Anton Ekman - 16 augusti 2008

Sluta sitt med tummen i röven o bygg high valley parken nu!!

48. Jåckmåkjocke - 18 augusti 2008

Här kan ni se Gävles första lilla streetyta, en större park är under planering och i stockholm ”funderar” man fortfarande,,,eller ?

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1216257

49. Ants Neo - 18 augusti 2008

Det är bekräftat från Exploateringsnämnden att de har hand om projektet och Idrottsförvaltningen har svarat att de hänger på. Nu återstår bara att pengar skjutes till från politikerna (antar jag?). Alla ni partier var 2006 överens om att satsa på denna park och skatepark, nu är det bara att köra eller hur! Ser framemot att bygget drar igång under våren 2009 då!

50. robban - 19 augusti 2008

kära sthlm. jag bara väntar på en anledning att flytta ner till er. jag är en inbiten norrlänning som inte har någonstans att åka skateboard på här uppe i norr jag så jag bara väntar på highvalley så jag kan flytta ner till er och göra det jag älskar mest, så snälla börja bygg.. det är mer folk än ni anar som väntar på det här! herrregud en huduvstad är ingeting utan en rejäl skateanlägning så visa nu att ni är sveriges huvudstad och sluta försöka trötta ut oss skateboardåkare med era möten.

51. Gibson - 29 augusti 2008

Malmö har 2, i Göteborg pågår det. I ett större antal av rikets städer pågår byggnation av. Av vad? En skatepark såklart. Vi ser fram emot Ert beslut om när även Stockholm tillhör de städer där en skatepark ska byggas inom en snar framtid.

52. Ants Neo - 29 augusti 2008

Nu är det snart september och SSS styrelse har fortfarande inte fått inbjudan till möte med Exploateringskontoret som ska ta på sig ansvaret att leda projektet. Vad är det som tar sådan tid? Det har gått 4 år med projektet och 9 år sedan de första tankarna om en skatepark på Högdalstoppen formades..

I Malmö är de inne på sin 3:e officiella skatepark (Stappelbäddsparken, Sibbarp och en ny stor betongminiramp). I Gbg är de snart färdiga med sin Actionpark nära City. Över hela landet startas det projekt som slutförs på ett eller ett par år. I Stockholm tar det minst dubbelt så lång tid.. Trodde vi är Sveriges huvudstad..

53. Jonatan - 31 augusti 2008

Brädåkare surfar på betongvågen

Malmö (TT)

Skateboard som alternativkultur är snart ett minne blott. Var och varannan månad invigs påkostade betongparker gjorda för brädåkare. Och fler är på väg, enligt ett nyvaket skateboardförbund.

På lördagen invigdes Malmös andra professionellt byggda skatepark. 800 kvadratmeter kommunal mark i Sibbarp har lagts under betong till priset av 1,2 miljoner kronor. På invigningen samsades byggkommunalrådet med svettiga åkare.
-Jag har inte varit med om något liknande under mina 22 år på brädan. Alla vill haka på trenden. Om några veckor invigs en ny park i Göteborg och många fler är planerade, säger Svenska skateboardförbundets tillfällige ordförande Denis Sopovic.

Fler betongparker
Trenden att bygga betongparker för skateboard och inlines började år 2003 när pionjärer byggde en betongpark i Linköping. Sedan dess har bland annat Stockholm, Alingsås, Avesta, Piteå, Söderhamn och Gävle skaffat sig åkbar betong.
Skateboardförbundets verksamhet har varit haltande. Många åkare har sett en charm i att vara oorganiserade. Men nu kan skateboard vara på väg in i OS och enligt Sopovic efterfrågar åkarna ordentligt organiserade tävlingar.
-Förbundet ska omstarta, säger han.
Betongparkerna som byggs är i princip underhållsfria och kommer att stå kvar länge. Därmed är fler generationer av brädåkare säkrade.
-Förr var det ramper av trä. De drar åt sig fukt och går sönder efter några år. Kommunerna räknade inte in underhåll i budgeten och de fick förfalla, säger han.

Malmö ledande
När Malmö nu får sin andra park befäster staden sin status som landets skateboardmecka.
-Vi vill ha skateboard i stadens offentliga rum, säger stadsträdgårdsmästare Gunnar Ericson.
Hans förvaltning har jobbat tätt tillsammans med en klick drivna skateboardåkare för att bygga stadens två parker. Kostnaden för den förra parken, Stapelbäddsparken, landade på runt 20 miljoner kronor.
-En månad efter den var klar ringde företaget Quiksilver och frågade om de kunde förlägga världscupsfinalen i skateboard i Malmö, säger han.
Parken har gett staden ett världsrykte och turistpengarna väller in, enligt Malmös egna mätningar. Men han ser också betongparkerna som en del av en ny stad — ungdomsstaden. Runt Stapelbäddsparken ordnas musikarrangemang, work-shops, klättring och festivaler.
-Skatarna är kärnan i den mötesplatsen, säger Ericson.
Johan Nordström/TT

54. Janne Harrysson - 4 september 2008

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: