jump to navigation

Stadion ska bli jubileumsfin 11 mars 2008

Posted by Peter Ahlström in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , , , , ,
trackback

stadion.jpg

I kväll kommer idrottsnämnden att besluta om en rejäl upprustning av Stockholms Stadion. Inför 100-årsjubileet ska arenan renoveras för att både vara en fräsch 100-åring men också kunna fungera som en modern idrottsanläggning med de krav som ställs.

Bland det som ska göras finns en ny storbildsskärm istället för ljustavlan, läktartak ska renoveras och så ska gräsmattan utrustas med planvärme så det kan spelas allsvensk fotboll där.

”Stadion är ett viktigt landmärke i Stockholm som måste vårdas” säger Madeleine till DN om renoveringarna av en av världens vackraste arenor.

Här hittar du mer om renoveringarna.

Peter

Kommentarer»

1. 08 - 19 mars 2008

Fungera som en modern idrottsanläggning. Synd att inte fotbollen kan vara kvar. Frågan är vilka idrottsevenemang som ska vara på Stadion. DN-galan en gång om året, målgången i marathon och ingenting mer.

Om ni hade hängt med i svängarna skulle ni förstå att friidrotten spelat ut sina kort, i övriga europa kollar nån knappt på det längre, och några stora mästerskap kan knappast rymmas på Stadion.

Frågar ni mig så kastar ni återigen våra skattepengar i sjön. Det bästa för Stadion hade varit att häva k-märkningen och låta DIF göra om arenan till en fotbollsarena. Det hade gett grym klang i fotbollseuropa.

Jag blir så trött på er politiker. Ni är så efterblivna.

2. Johan Sandström - 31 mars 2008

Hej Madeleine,
Jag undrar också hur ni resonerar när ni ska satsa invånarnas pengar på anläggningar. Stockholm har sveriges största skateboardförening med över 5000 medlemmar (vilket är mer än sveriges största fotbollsförening, brommapojkarna, som har kring 4000 medlemmar). Vi trängs i fryshuset som har en yta som en halv fotbollsplan, 5000/22= 227, d.v.s. 227 lag som delar på en halv fotbollsplan. När ska det trilla ner hos er i Idrottsnämnden att Högdalens skatepark behövs,,inte om 20 år utan nu !!!!!
Vi har försökt förklara det för er i snart 4 år utan att få mer respons än at ”det är ju ett intressant förslag men det ekonomiska läget är inte det rätta”
Sverige har aldrig gått så bra och ekonomin har aldrig varit så stark .

Gå från ord till handling och visa dom + 5000 medlemmarna i fryshuset samt dom ytterliggare 5000 – 10000 till i stockholm som åker skatebaord att du håller vad samtliga partier tyckte var en bra ide 2006.

Det vore trevligt om du kunde skriva en liten text här i din blogg om din syn på skateboardåkning i stockholm och speciellt om Högdalens skatepark då du titt och tätt uttalar dig i media att ”spontanidrott är viktigt och något vi ska satsa på i stockholm stad”

p.s. större delen av dom som åker i stockholm och är kring 18 år just nu och brinner för sin sport och dom har gott minne till nästa val.

15 000 röster väger en hel del i kommunvalet nästa gång d.s.

3. Alexander Wennlo - 10 februari 2009

Har de några tankar angående hur planvärmen ska fungera om det fortsatt skall hållas friidrottstävlingar på Stadion? Spontant känns det som att spjut/släggtävlingar bör tas bort helt och hållet från programmen om det här ska vara hållbart. Jag har dessutom för mig att friidrotten inför nya regler angående antalet banor på internationella tävlingar snart vilket gör att det måste till fler på Stadion, jag ser ärligt talat mer problem med friidrotten än med fotbollen på Stadion. Snälla! Ta lite inspiration av klassiska arenor som exempelvis Liverpools Anfield, det går att förvalta värdet i arenan och fortfarande bygga om. Ge stadens Djurgårdare en arena de kan älska, vi vill inte leva utan Stadion!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: