jump to navigation

Alvik basket har väntat i 50 år, men nu händer det 4 mars 2008

Posted by Erik in Okategoriserade.
Tags: , , ,
trackback

Pressmeddelande, 2008-03-04

Madeleine Sjöstedt (fp), kultur- och idrottsborgarråd

IDROTTSHALL BYGGS VID STORA MOSSENS IP

– Stockholm har ett stort behov av fler idrottshallar eftersom vi vill att fler unga ska motionera. Därför är det glädjande att vi tillsammans med Alvik basket och fastighetsföretaget Kungsleden kan presentera planer på en ny idrottshall vid Stora Mossens idrottsplats.

– Kungsleden AB bygger och finansierar projektet. Min ambition är att vi ska hitta fler projekt där idrottsföreningar, kommunen och näringslivet går hand i hand.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) i samband med att Stockholms stad tillsammans med Alvik basket och fastighetsbolaget Kungsleden har presenterat planer på att bygga en ny idrottshall vid Stora Mossens idrottsplats i Bromma. På tisdag nästa vecka fattar idrottsnämnden ett inriktiningsbeslut i ärendet.

– Detta är även en viktig jämställdhetssatsning eftersom vi kan se ett ökande intresse för basket bland tjejer i låg- och mellanstadieåldern, avslutar Madeleine Sjöstedt (fp).

– I 50 år har Alvik basket sökt efter möjligheter att samla sin ungdomsverksamhet under ett tak. Nu verkar det som om drömmen äntligen kan gå i uppfyllelse. Med den nya hallen löser vi pusslet med att hitta träningsytor till våra klubbmedlemmar, säger Ingvar Roos, ordförande i Alvik basket.

Fakta:

Förslaget om skapandet av en ny idrottshall vid Stora Mossens IP innebär att ett privat fastighetsbolag, Kungsleden AB, bygger och äger samt förvaltar anläggningen. Staden, genom idrottsnämnden hyr sedan halltimmar av fastighetsbolaget och fördelar timmarna på skolor och föreningar enligt stadens planer och målsättningar. Alvik basket tar ett särskilt ansvar för delar av idrottshallsanläggningen.

Offentlig-privat samverkan innebär att privata företag helt eller delvis deltar i utformning och genomförande av projekt som traditionellt har bekostats med skattemedel.

Andreas Åström
pressekreterare
076-122 94 86

DN, Svd, Radio Sthlm

Kommentarer»

1. Anna - 4 mars 2008

Hurra!!! Äntligen en härlig nyhet för alla basketälskande ungdomar!

2. Erik Grundaren - 4 mars 2008

Jaaa! Det är på tiden att denna hall blir till, MEN… 50 år kan det väl ändå inte vara som vi sökt? Jag minns inte att det fanns ett dylikt behov 1958, för då var vi nog bara omkring 30 medlemmar. Entusiasm är stort.

3. Kevin - 5 mars 2008

Grattis Alvik Basket! Basketen bara växer och växer och nu kommer det att finnas utrymme för detta lokalt, precis vad behövdes. Bra jobbat!

4. Morgan Hedin - 15 februari 2009

Det var då det – mars 2008. Hur långt har projektet kommit februari 2009?

5. Erik - 15 februari 2009

Det var mer planeringsarbete i detta projekt än staden hade förutsett. Men förhoppningen är fortfarande att projektet ska sätta igång så snabbt som möjligt.
Erik Jennische
borgarrådssekreterare

6. Morgan Skeptik - 29 juni 2009

HUR LÅNGT kan detta projekt ha avancerat idag – 29 juni 2009?
Eller det ett nytt `kansliprojekt´ för Alvik, som det tidigare dimhöljda i Åkeshovshallen?
Kanske de som skall antas vara verksamma är på semester?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: