jump to navigation

Ny bad- och idrottsanläggning i Vanadislunden 28 februari 2008

Posted by Erik in Kultur för fler.
Tags: , ,
trackback

Igår presenterade Madeleine Sjöstedt och Kristina Axén Olin en idéskiss till den storsatsning på en ny bad- och idrottsanläggning som staden planerar i Vanadislunden (DN, SvD, Radio Sthlm, Metro, City). Bakgrunden till satsningen är att efterfrågan på idrottsytor kommer att öka kraftigt när Norra stationsområdet blir en ny stadsdel med ca 8 000 bostäder. Dessutom är det brist på idrottsytor i Vasastan redan.

I planen ingår ett nytt åretruntbad, en fullstor idrottshall och flera andra sporthallar i anslutning till anläggningen, bland annat för dans och gym. Dessutom är tanken att Bellevue bollplan ska upprustas med bland annat konstgräs. Behovet av bättre fotbollsytor är sedan länge stort i Vasastan och sedan tidigare har staden satt igång arbetet med att upprusta Johannes bollplan.

Den plan som presenterades igår är fortfarande en skiss, och detaljerna i utformning är inte färdiga. Däremot innehehåller planen de funktioner som vi eftersträvar att anläggningen ska ha för att fylla de behov som kommer att uppstå i området.

Ytterligare ett skäl till satsningen är att Vanadisbadet är i mycket dåligt skick och måste upprustas rejält för att kunna användas. En sådan upprustning skulle kosta väldigt mycket och ändå skulle alla behoven av idrottsanläggningar bestå. Av den anledningen kommer dagens bad inte att upprustas och kan därmed inte heller hålla öppet i sommar.

Erik

Kommentarer»

1. 08 - 28 februari 2008

Kan inte de som ska bo vid Norra Stationsområdet samsas med badhuset i solna. Det är jättefint. Hälsa axén det.

2. Anders Gardebring - 28 februari 2008

Ett mycket bra förslag!

3. Mark Lohmann - 7 maj 2008

Hur har ni tänkt att de förskolor som dagligen vistas i Vanadisparken skall bedriva sin verksamhet under ombyggnationen? Ni kanske kunde kontakta Jensen Förskolor, Baltazar etc för samråd innan ni kör igång?

I övrigt ett bra förslag, synd att man inte inkorporerade en skateboardanläggning i planerna. Man kanske inte känner till Bo Höglund i Norrmalms stadsdelförvaltning.

4. ertigo - 8 maj 2008

Mark,

När planeringen av anläggningen blir färdig kommer den att gå på samråd till alla som berörs av den, och till allmänheten. Då finns det möjlighet för tex förskolorna i området att lämna åsikter så att arbetet kan genomföras så problemfritt för alla som möjligt.

Erik Jennische
Kultur- och idrottsroteln i Stockholms stadshus.

5. Mark Lohmann - 9 maj 2008

Bra! Tack Erik.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: