jump to navigation

Kulturnämndsmöte på tisdagen 13 februari 2008

Posted by annaws in Okategoriserade.
Tags: , , , ,
trackback

Igår höll kulturnämnden sitt första möte för året, med en diger föredragningslista. Viktiga ärenden var verksamhetsberättelser för kulturförvaltningen och Stadsarkivet. Man kan konstatera att 2007 har varit ett lyckat år på många sätt. Som några exempel har Stadsbiblioteket med dess alla stadsdelsbibliotek ökat öppettiderna och fått fler besökare, Stadsmuseet har utsetts till bästa museum på www.alltomstockholm.se och det fria kulturlivet lever överallt i staden.

Stadsarkivet har fortsatt att göra arkivfrågorna levande i Stockholm. Arkivet bevisar regelbundet att arkivverksamhet inte är ålderdomlig och dammig, tvärtom är innovationstänkandet stort. Uppdraget att tillgängliggöra arkiven och arkivfrågorna tas på största allvar. Under sammanträdet valdes också kulturnämndens arkivutskott, som arbetar särskilt med Stadsarkivets frågor.

Nämnden beslutade också, som några andra viktiga ärenden, om verksamhetsstöd till integrationsfrämjande verksamheter och nationella minoriteter, stöd till Östersjöfestivalen, inriktning för nytt bibliotek i Kista och verksamhetsbidrag till Filmpool Stockholm-Mälardalen.

Till sist fick två nya chefer chans att presentera sig för nämnden; Mårten Castenfors som är ny chef för Liljevalchs konsthall/konstkansliet och Eric Sjöström som är ny chef för Kulturhuset.

Anna

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: