jump to navigation

Beslut på idrottsnämnden 6 februari 2008

Posted by Peter Ahlström in Okategoriserade.
Tags: , , ,
trackback

Idrottsnämnden sammanträdde på tisdagskvällen. Här är ett urval av de beslut som fattades.

Majoriteten lämnade in en skrivelse om syntetis. Det har funnits på olika ställen tidigare, bland annat i Kungsträdgården, men nu begär vi in underlag för en större och mer permanent satsning för spontanåkningen. Hela skrivelsen finns i slutet av den här posten. (DN skrev också om det i pappersupplagan)

Revisionen har lämnat en fyllig rapport som heter ”Underhållsbehov i stadens anläggningar och fastigheter”. Den lär knappast fylla löpsedlarna i dag, men är en viktig rapport. Fastighetskostnaderna är alltid en mycket stor del av varje kommuns kostnader och ett systematiskt fastighetsunderhåll kan spara stora belopp för skattebetalarna.

Rapporten visar att idrottsnämnden generellt sett har bra koll på sina fastigheter men att det finns saker att förbättra. Förvaltningen fick ett uppdrag att ta fram ett förslag till underhållsstrategi som ska täcka in även revisionens påpekanden.

Verksamhetsberättelsen för 2007 godkändes av nämnden. Det har faktiskt hunnits med en hel del under året.

Nämnden svarade på en remiss om en detaljplan för en tennishall i Äppelviken. Den hade nämnden bara positiva synpunkter på.

Ett viktigt ärende var en remiss om en tilläggsplan för tvärbanan vid Traneberg. Båtklubbarna vid Ulvsundasjön svävar i dag i ovisshet om var de ska kunna ställa upp sina båtar i höst. Tvärbanan är en viktig satsning, men det är inte rimligt att lämna båtägarna åt sitt öde. Nämndens borgerliga majoritet uttalade bland annat ”Vi förutsätter att SL i denna process visar beredvillighet att vidta de åtgärder som krävs för att på ett kostruktivt och ömsesidigt gynnsamt sätt lösa markåtkomstfrågorna”.  En gemensam arbetsgrupp ska nu jobba med detta tillsammans med Sl och båtklubbarna.

Nämnden godkände en rapport från vårens rådslag samt en intressant rapport från SUS om de kommunala stasningarna på ungdomsföreningar. Spännande läsning som vi hoppas få nytta av.

Nacka ska anlägga en ridskola som ligger nära gränsen till Stockholm vilket vi naturligtvis inte har något emot.

Det beslutades om om- och tillbyggnader  av omklädningsrum mm på Hagsätra IP. Dessutom beslutades om anbud för att anlägga en ny konstgräsplan på Kvarnbacka BP.

Skrivelsen om syntetis:

Det finns ett behov i staden av mindre ytor för spontan skridskoåkning. Många barn har inte någon möjlighet att ta sig till en närliggande isbana för att åka med sina kompisar eller föräldrar.

Detta är en utmaning för oss som vill öka stockholmarnas möjligheter att röra sig. Det finns flera hinder. Det är brist på lediga ytor, framför allt i innerstaden. Det är också svårt att skapa bra isbanor utan konstfrusen is. Våra vintrar är inte tillräckligt kalla för att naturis ska vara ett realistiskt alternativ på alla platser.

Det finns en teknik som skulle kunna vara till stor glädje för många skridskomotionärer. Den bygger på ett syntetiskt plastunderlag. Det skulle kunna bli en spännande förstärkning av spontanidrottens möjligheter i Stockholm. Vi vill med denna skrivelse ge förvaltningen i uppdrag att återkomma till nämnden med kostnadsberäknade förslag på platser där sådan syntetis skulle kunna placeras.

Alla handlingar hittar du här

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: