jump to navigation

Stockholm ger 2 miljoner till filmsatsning 24 januari 2008

Posted by annaws in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , , , ,
trackback

Filmen har en viktig betydelse för marknadsföring av Stockholm. Stockholmsmiljöer ska inte längre spelas in i andra delar av landet. Stockholm satsar därför två miljoner kronor för att Filmpool Stockholm-Mälardalen ska kunna stödja filmprojektet ”Millennium”, vilket DN berättade om idag.

Stieg Larssons böcker har sålt stort i flera länder och det finns all anledning att tro att också filmerna kommer att bli en succé. Stockholm har därför allt att vinna på att möjliggöra Filmpool Stockholm-Mälardalens satsning på denna produktion.

Filmproduktionen är stark i Stockholm, det visade inte minst Guldbaggegalan, som lyfte upp flera filmer som spelats in i Stockholm. Förhoppningsvis kan den nu med Stockholms stads bidrag bli ännu starkare.

Pressmeddelande nedan.

Anna

Kultur- och idrottsroteln i Stockholms stadshus
Pressmeddelande
2008-01-24

Madeleine Sjöstedt (fp)
kultur- och idrottsborgarråd

Andreas Åström
pressekreterare
076-122 94 86

Åke Lundström
Filmpool Stockholm-Mälardalen
0706-747620

Kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp):

STOCKHOLM GER 2 MILJONER TILL FILMSATSNING

– Marknadsföring av Stockholm och mer filmproduktion i huvudstaden går hand i hand. Stockholmsmiljöer ska inte längre spelas in i andra delar av landet. Stockholm satsar därför två miljoner kronor för att Filmpool Stockholm-Mälardalen ska kunna stödja filmprojektet ”Millennium”.

– Guldbaggegalans mest upplyfta filmer visade att filmproduktionen i huvudstaden är stark och med den här ekonomiska vitamininjektionen är min förhoppning att den ska växa sig ännu starkare.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) med anledning av att staden kommer att bidra med två miljoner kronor till Filmpool Stockholm-Mälardalen för att stödja filmatiseringen av Stieg Larssons succéromaner Millennium-triologin.

Kommentarer»

1. Kultur- och idrottspolitiskt bokslut « Från huvudstad till världsstad - 17 september 2010

[…] var tidigare en framstående filmstad. Genom att satsa på Stockholm film commission och Filmpool Stockholm-Mälardalens arbete med Millennietrilogin har staden bidragit till att lägga grunden för att detta åter ska […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: