jump to navigation

AIK måste porta de dömda huliganerna 24 januari 2008

Posted by Peter Ahlström in Okategoriserade.
Tags: , , , ,
trackback

Kultur- och idrottsroteln i Stockholms stadshus
Pressmeddelande
2008-01-24

Madeleine Sjöstedt (fp) kultur- och idrottsborgarråd
Andreas Åström, pressekreterare
076-122 94 86

Madeleine Sjöstedt (fp):

AIK MÅSTE PORTA DE DÖMDA HULIGANERNA

– Dagens fällande domar (SvD, DN) skickar en tydlig signal om att samhället inte accepterar huliganism. Men de kommer alldeles för sent. Det får inte gå flera år mellan brott och straff. Jag utgår också ifrån att AIK portar de dömda personerna från sina matcher. Det är en viktig signal i arbetet med att förbättra supporterkulturen.

– Jag efterlyser också den statliga utredning som ska lämna förslag till åtgärder för hur klubbarna, tillsammans med polisen och kommunerna, kan agera mot huliganerna.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) med anledning av domarna mot 27 AIK-supportrar i dag. Supportrarna dömdes för brott i samband med matcher mellan AIk och Hammarby respektive Gais under 2004 och 2005.

Kommentarer»

1. hipp hopp i ottan - 5 februari 2008

Hej hej Madeleine.
Känner du också en tveksamhet inför hetsen mot dessa huliganer iom att ju mer och mer insatser på krav på insatser från samhället för att kväsa dessa mobbar som huliganerna idag utgör ( eller så är det en tidningsöverdrift, jag vet inte) så överförs en hel del av dessa krav på klubbarna.

Egen dräng är bäste dräng heter det ju, men det ironiska i sammanhanget kanske visar sig i slutändan då fotbollen och samhället istället för att göra någonting vettigt ( läs effektivisera skyddet för den enskilde medborgaren) startar riktade säkerhetsapparater vilket med historiska siffror sett gör att våldet inte alls försvinner utan istället sanktioneras genom uniformerad personal och en något stressad slutsats ger härmed att samhället som så månar om ett huliganfritt samhälle istället betalar just för ‘dessa’ huliganers tjänster och det våld som man är så mån om att det skall försvinna istället utförs i sanktionerad form.

Sätt diskussionen gärna i relation till misshandeln på cafée opera i vintras då denna misshandel ansågs vara helt fuckin jävla ok av caféets vaktchef på grund utav att det var huliganer som fick spö.

Sätt diskussionen gärna i relation till ration av historiska siffror av anmälningar mot vakter/väktare och antalet fällande domar.

Sätt diskussionen gärna i relation till den skumma domstolsparagrafen våldsamt motstånd som i praktiken innebär att blockerar du slag mot huvudetav väktare så gör du idag våldsamt motstånd.

Själv ställer jag mig alltid tveksam till diskusioner då alla unisont är eniga om att en sak är viktigast framför allt. Jag får alltid en otäck känsla av pr byråer och medial påverkan och lobbyism.

Det är väl inget större fel på dessa samhällsbegrepp så länge inte beslut som i tonen tas av demokratiska organ är påverkade av dessa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: