jump to navigation

Idrott på lek och på allvar 23 januari 2008

Posted by Erik in Kultur för fler.
Tags: , ,
trackback

I höstas tog Madeleine Sjöstedt och idrottsnämnden initiativ till att utreda hur stödet till idrottsrörelsen ska kunna leda till att föreningarna behåller ungdomar längre upp i åldrarna.

Idag är det nämligen lätt för idrotten att rekrytera barn i mellanstadieåldern. Men det är mycket få som fortfarande idrottar när de tar studenten. Idrott har allt mer blivit en aktivitet för barn – och för dem som satsar på att bli allra bäst.

Om vi vill att barn och ungdomar ska röra på sig mer, måste vi alltså hitta former som gör att ungdomar stannar kvar i idrottsföreningarna.

För att diskutera hur detta kan göras ordnar Stockholms idrottsförbund och SISU-idrottsutbildarna ett seminarium på tisdag den 29 januari kl 15.00 i Globen. Det blir förhoppningsvis en viktig diskussion.

Seminariet är öppet för alla och inbjudan finns nedan.

Erik

inbjudan.pdf

Kommentarer»

1. Nina - 23 januari 2008

Mer lek och mindre allvar tror jag är lösningen. Idrotten idag är alldeles för tävlingsinriktad. Som 19-åring känner jag att det är för sent för mig att börja med en ny idrott, och det är en inställning jag haft i många år nu. Det är svårt att hitta klubbar som utövar idrott för att det är roligt, och känslan av ”jag har inte tränat i tio år så jag är inte bra nog att börja nu” blir lätt ett hinder. Men är problemet att äldre unga inte engagerar sig i föreningsform, eller att de inte tränar? Jag misstänker att idrott som utövas i annat än föreningsform (t.ex. gym med tillhörande träningsgrupper) inte tappar deltagare på samma sätt, utan snarare har ett omvänt åldersintervall bland de aktiva.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: