jump to navigation

Även SvD vänder kappan efter vinden – och det är rätt. 19 december 2007

Posted by Erik in Kultur för fler.
Tags: , , , ,
trackback

Idag skriver SvD om det initiativ som idrottsnämnden tog igår för att motverka för tidig elitsatsning och specialisering inom Stockholmsidrotten. Men av någon anledning beskrivs det som att vi har vänt kappan efter vinden på grund av SvDs och DNs artiklar de senaste veckorna, och att detta skulle vara något negativt.

Anklagelsen är mycket underlig. För det första är det väl precis så som en levande och fri debatt ska fungera. Ibland hittar tidningar viktiga problem i samhället att beskriva och gör politikerna varse dessa. Ibland är det politiker som hittar viktiga problem i samhället och gör medierna varse dessa. Sedan är det upp till var och en att använda och tolka informationen som man vill.

I detta fall insåg jag efter Svenska Dagbladets artiklar att Stockholms stad inte gjort någon utvärdering av den reform av bidragsreglerna som genomfördes för 15 år sedan. Reformen innebar att idrottsföreningar inte kan få lokalt aktivitetsstöd för mer än 40 aktiviteter per år för barn mellan 7 och 9 år. För ungdomar mellan 10 och 20 år kan föreningarna få stöd för 120 aktiviteter per år. Ingen vet alltså om förändringen haft effekt, eller vilka erfarenheter vi ska dra. Detta ska förvaltningen nu undersöka.

För det andra undrar Jonas Arnesen varför jag inte gjorde något åt problemet tidigare. Det är förstås en berättigad fråga, men den kan ställas om varje problem i samhället. En lika relevant fråga skulle kunna vara varför SvD inte beskrev problemet tidigare.

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: