jump to navigation

Fotbollen måste sopa trappan ovanifrån 6 november 2007

Posted by Erik in Okategoriserade.
Tags: , , , , ,
trackback

Idrotten är den största folkrörelsen i Sverige, och en mycket stark kraft för ett demokratiskt samhälle där alla människor lär sig visa respekt, och bli respekterade.

Varje år lägger 500 000 föräldrar och idrottsledare ned miljontals timmar ideellt arbete för att barn och ungdomar ska kunna idrotta. Det är bredden och den ideella kraften i idrottsrörelsen som skapar förutsättningar för en framgångsrik elit.

Men det är också ledarskapet i eliten som sätter nivån för hur ledarskapet i resten av idrottsrörelsen fungerar. Därför är det mycket allvarligt att ledarna i elitverksamheten i fotbollen, Sveriges största idrott, uppenbarligen beter sig allt sämre på matcherna. På bara några år har antalet utdömda påföljder mot tränare och ledare i allsvenskan och superettan ökat från tre till 19 per år.

För att fotbollen ska vara den positiva kraft den kan vara, måste trappan sopas ovanifrån. Det är orimligt att välbetalda och professionella ledare inte kan hålla sig till de regler som finns.

När ledarna beter sig illa gör även spelarna det, och i nästa steg publiken och ungdomslagen. Ingen kan skylla ifrån sig när det gäller ansvaret för problemen inom den supporterkultur som just nu drabbar fotbollen. Om ledarna i eliten tog större ansvar för sitt eget beteende skulle sannolikt resten av Fotbollssverige göra det också.

En rimlig åtgärd från Svenska fotbollförbundet vore: Högre böter, fler utvisningar och hårdare avstängningar för elitledare som bryter mot reglerna.

Madeleine

Kommentarer»

1. ertigo - 6 november 2007

Idag kommer kommunstyrelsen dessutom att besluta om det inititativ som Madeleine tog häromveckan för att skapa trygghet kring idrottsevenemang och stävja det idrottsanknutna våldet.

Föredragningslistan och själva ärendet finner ni här: http://insyn.stockholm.se//ks/insynContent.asp?id=5&page=agenda&nodeid=191769

2. Tessinparken - 7 november 2007

Lilla vän. Ta och lugna ned dig. Jag ifrågasätter starkt dina kunskaper i ämnet och undrar om du tagit del av de fall som som skett under året?
Tränare måste få reagera under spelets gång och den erfarenhet jag har av fjärdedomarna är mer än tvekam.

”En rimlig åtgärd från Svenska fotbollförbundet vore: Högre böter, fler utvisningar och hårdare avstängningar för elitledare som bryter mot reglerna.”

Dessa rader känns bara blaha-mässiga och populistiska.
Trevligt att du engagerar dig i fotbollen emellertid, men det finns så mycket viktigare att förändra inom Sveriges största sport.
T.ex skattefrågan för spelarna så vi kan konkurrera med ex Danmark om duktiga spelare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: