jump to navigation

Kulturplats, men inte bara vid Slussen 18 oktober 2007

Posted by Erik in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback

Den nya Slussen som SvD skriver om idag är ett av flera stora projekt som pågår i Stockholm just nu, andra är nordvästra Kungsholmen, Nya Djurgårdsstaden, Norra Stationsområdet osv.

Det mesta som händer i dessa områden finns beskrivet på Stockholm byggers webbplats. Färgfabriken i Liljeholmen har dessutom nyligen avslutat ett mycket intressant projekt om Lövholmens framtid.

Vad gäller Slussen finns just nu en utställning i Kolingsborg i Slussen med de två alternativa lösningarna som tagits fram . I programsamrådet finns en läsvärd beskrivning av Slussens historia och bakgrunden till de två förslag som finns presenterade.

Vårt mål är att kulturlivet ska fylla en viktig roll i planeringen för alla Stockholms framtida stadsdelar.

Erik

Kommentarer»

1. ertigo - 18 oktober 2007

Madeleine diskuterade dessutom Slussen som kulturplats i P4 Radio Stockholm idag kl 16.13. Programmet finns här:
http://www.sr.se/cgi-bin/stockholm/program/index.asp?ProgramID=76

Erik

2. pocat - 22 oktober 2007

Har förordat att Nobelmuseet placeras på Slussen sedan jag vann TV4 Stockholms tävling om hur ombyggnaden skall se ut. Har sedan dess också gjort ett radikalare ombyggnadsförslag som ligger på stadsbyggnadskontorets site om Slussen. Jag är väldigt glad att du också tycker att det vore en bra plats för Nobelmuseet. Skulle föredra att en ny Opera skulle ligga ute på Kastellholmen gärna byggd i samband med en förlängd blå linje tunnelbana. Stationen skulle då ha utgångar till ingången av Moderna Museet och den nya Operan och den andra utgången skulle vara till Gröna Lund. Mao stationen skulle ligga under vattnet. Dock är jag motståndare till ett bibliotek. Om det inte är ett bibliotek som koncentrerar sig på Film, TV och Radio. Det skulle vara utomordentligt om Film, TV och Radio-arkiven skulle till fullo tillgängligöras för allmänheten, och inte bara forskare.

Sen vill jag ha ett kluster av skyskrapor (5-10 för att få en snygg skyline) antingen på Norra Stations området eller i Värtan.

3. pocat aka Patric Nilsson - 22 oktober 2007

Skulle också vilja att Slussen hade en Kungsträdgårdsliknande utformning på de öppna ytorna. Kungsträdgården är Stockholms Vardagsrum, men det känns lite överbelastat, Slussen skulle kunna hjälpa till att avlasta Kungsträdgården.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: