jump to navigation

Budgetdebatt pågår 18 oktober 2007

Posted by annaws in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler, Mer läsning och bättre bibliotek.
Tags: , , ,
trackback

Idag och imorgon pågår kommunfullmäktiges debatt om budgeten för nästa år. Första delen av dagen har bland annat ägnats åt kultur och idrott.

Under kulturdebatten talade Madeleine om kulturpolitikens stora utmaningar. Vi måste se till att alla kulturer får plats och att mer resurser kommer till kultursektorn, så att fler kan ta del av det som görs och att konstskaparna kan få betalt. Svensk kultursektor är en av de mest utarmade i Europa på grund av för låga intäkter. Trenden måste vändas, så att fler konstnärer kan få betalt för sina jobb och kulturen nå fler och ta större plats.

Idrottsdebatten rörde sig till stor del om de stora investeringar i idrottsanläggningar som staden ska göra nästa år. En annan mycket viktig uppgift för idrottspolitiken som diskuterades är att stärka föreningarnas ekonomiska intäkter och ansvar. Föreningar som är ekonomiskt starka och självständiga kan ägna tid och kraft åt idrott och utbildning av idrottsledare, istället för ekonomiska problem. Därför undersöks just nu exempelvis om det är möjligt för föreningarna att själva driva anläggningar, eller kringverksamheterna vid anläggningarna.

Anna

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: