jump to navigation

Stockholm stödjer förföljda författare 26 september 2007

Posted by annaws in Demokrati och mänskliga rättigheter, Mer läsning och bättre bibliotek.
Tags: , ,
trackback

Sedan länge fungerar Stockholm som fristad åt förföljda författare. Nu har vi inlett ett samarbete med medel från EU för att ge förföljda författare en större publik och en större arena att verka på. SvD, DN och Radio Stockholm berättar om detta. Se pressmeddelande nedan.

Anna

Pressmeddelande

2007-09-25

Madeleine Sjöstedt (fp):

Stockholm får EU-miljoner till förföljda författare

– Förföljda författare finns överallt i världen. Det är med stolthet som Stockholm nu deltar i ett stort europeiskt projekt för att stärka deras röst.

– Stockholms stad tar sedan flera år emot förföljda författare. Det här är ytterligare ett steg i kampen för det fria ordet.

Det säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp), med anledning av att staden deltar i Shaharazad-projektet, ett projekt med fem andra europeiska städer, med syfte att ge förföljda författare en fristad och en stor publik.

– Kampen för yttrandefrihet får aldrig ta slut. Vi drar nu ett strå till stacken för att hålla den levande, avslutar Madeleine Sjöstedt (fp).

Shaharazad-projektet i korthet:

Shaharazad-projektet är ett femårigt EU-projekt (2008-2012), som genomförs genom ett samarbete mellan Barcelona, Bryssel, Frankfurt, Norwich, Stockholm och Stavanger. Genom omfattande programserier, framträdanden och aktiviteter ska förföljda författare och deras historier kunna möta en stor publik i och utanför Europa. Budgeten är 36 mkr, varav 17 mkr kommer från EU.

Kommentarer»

1. Yttrandefrihet i centrum på bokmässan « Från huvudstad till världsstad - 26 september 2008

[…] och demokrati. Bland annat finns Stockholms stad representerat genom det europeiska projektet Shaharazad, som ger förföljda författare en fristad och möjlighet till större […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: